Experten: ”Snacka om en knock-out”

TRAV

Äntligen V86 på Solvalla – igen.

Då bjöds publiken på häftiga race kvällen igenom.

Allra mest imponerade Cruzado Dela Noche – som gav alla kritiker en rejäl käftsmäll.

Snacka om knock-out!

Det var längesedan nu, en riktig V86-omgång på Solvalla.

De aktiva har väntat – vi spelare har väntat.

Det kunde inte heller bli bättre förutsättningar med strålande sol och nytt (uppskattat) underlag på Solvallabanan.

V86-kvällen blev en succé med flera häftiga prestationer.

Allt gick minst sagt i publikens smak.

Jag själv blev ruskigt imponerad över talangen Very Kronos insats, men trots allt överglänstes han av femårige Elitloppshästen Cruzado Dela Noche som tidigare i sommar inte fått till det alls.

Nu satte hästen alla kritiker på plats.

Wow! Nu väntar superduell mot Readly Express i jubileumspokalen.

Jag kommer vara där...

✓ Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

Cruzado Dela Noche: Visade återigen en enorm kapacitet och intrycket sista varvet gav mig gåshud. Att hästen är en ruskig modell vet vi redan, men hur bra är hästen? Vi fick aldrig svaret i Elitloppet då hästen galopperade direkt, men jag vet att stallet och ägarna har extremt höga tankar om Cruzado Dela Noche. På V86 vann hann överlägset på 1.11,5 och såg ut att jogga. Jag längtar till duellen mot Readly Express. Den missar jag aldrig.

Very Kronos: Fick tuffast möjliga lopp och travade lite halvknackigt hela första varvet. Värsta konkurrenten på förhand fick bestämma i front och normalt sett ska hästen inte kunna vinna på det här sättet. Men Very Kronos imponerade något extremt, krossade alla och vann på ett strålande sätt. Det här är en riktig talang som vi får se mycket av framöver.

Gunell Palema: Såg slagen ut hela slutsvängen, men på något mirakulöst sätt lyckades hästen kontra till seger och gladde många spelare på V86. Hästen lever verkligen inte på sin snabbhet, men den styrka och vinnarinstinkt som hästen besitter imponerar.

Jorma Kontio/Global Trustworthy: Har tidigare varit kritisk mot Nordens mest segerrika kusk i den här spalten. Med all rätt. Men nu verkar det hänt något. Jorma Kontio har hittat tillbaka till vinnarspåret igen och kör med ett helt annat självförtroende än förr. Styrningen bakom Global Trustworthy var avgörande, speciellt när han var kylig med att inte ens försöka ta över ledningen från jätteskrällen Kaj Widell och Magic Gwin. Sedan gav han sin häst en perfekt resa bakom Diamanten och kunde avgöra kort före mål. Bra, Jorma!

Diamanten: Öppnade hårt mot ledningen och alla trodde nog att Christoffer Eriksson skulle få ta över ledningen. Men Kaj Widell ville annat och Diamanten tvingades till en enorm tuff löpning. Trots det kämpade hästen storstilat och visade återigen att han är bäst i kullen, även om han i kväll fick se sig besegrad. Det är nog läge för Foppas Diamant att få vila lite nu ändå, det är han värd minst sagt.  Trots förlusten, ett plus...

Sangria Knight: Kunde inte alls utmana om segern trots ett perfekt lopp. Hästen var hårt spelad, men svek som klar favorit. Peter Untersteiner hade ingen bra dag och Sangria Knight hade jag högre förhoppningar på under V86-omgången. Lite mer vinnarskalle, tack.