Wangle: Ruskig insats – lekte med favoriten

TRAV

Strålande solsken över Bollnästravet.

Men V75-spelarna drabbades av ett rejält "solsting". 

Anledningen: Tävlingarna tvingades flyttas fram – i över tre timmar.

Sedan stod Lars-Göran Söderberg för omgångens prestation.

Minusgrader fram tills tidig förmiddag gjorde att banförhållandena såg ut att bli perfekta på Bollnästravet.

Men ju mer solen låg på och gassade över travbanan så blev det bara värre och värre.

Tillslut hade vårsolen värmt upp banan så pass att det bara var en enda stor leråker.

Kaos, med andra ord.

Riksdomaren och tävlingsledningen tog det enda beslut som kunde tas – V75-tävlingarna flyttades fram tills 19.45 på lördagskvällen.

Men det berörde inte varken On Track Piraten eller Guinea Boko – som stod för omgångens prestation när hon krossade allt utvändigt om ledaren.

Hatten av, Lars-Göran Söderberg.

Här är sportbladets plusbetyg från omgången.

Guinea Boko.

Kommentar: Wow, kördes offensivt och fick "tåga" i tredjespår under lång tid innan Lars-Göran Söderberg kunde söka sig fram utvändigt om ledaren. Trots den tuffa resan såg Guinea Boko fruktansvärt bra ut och var bara bäst. Vann överlägset och det var dagens prestation, minst sagt.

On Track Piraten

Kommentar: Tog alltså sin 24:e seger på V75. Här snackar vi en krigare. Men han fick verkligen bekänna färg under loppet. Först backades han sist, tvingades fram i vida spår för att sedan krossa ledaren från dödens. Det är inte många hästar som klarar av det, men On Track Piraten är ingen vanlig häst. Han är världens bästa dalahäst.

Myhreng Jerker

Kommentar: Norske gästen imponerade stort och ärligt talat var det bara en häst på banan när kallblodsloppet avgjordes på V75. Det här är en otroligt fin och läcker modell som står sig bra i betydligt bättre konkurrens än det han mötte under lördagskvällen.

Digtial Archive

Kommentar: Kördes rejält offensivt och fick ta över ledningen. Kim Eriksson drog sedan i ett rejält tempot och trots att hästen såg slagen ut i sista sväng så lyckades hästen kontra tillbaka och vinna relativt säkert. Man måste också hylla Kim Eriksson som tog en dubbel på V86 i onsdags och fortsätter vinna med Bergh-tränade hästar.


Linus Boy

Kommentar: Äntligen, som jag har jagat hästen. Och äntligen blev det kuskbyte på hästen som har riktigt bra med kapacitet. Johnny Takter körde först och främst felfritt och därefter körde han resolut till ledningen.

Det var sedan spel mot ett mål och skrällen var ett faktum. Jag hoppas Takter får förtroende bakom hästen även i nästa start. Då spelar jag – igen.

Beppe Am

Kommentar: Fick ett bra lopp och tog sig enkelt fram till dödens. Men hästen var inte bra för dagen och det är nog dags för Roger Walmann att låta Beppe Am vila ett tag...