Varningen: ”Banorna har varit dåliga...”

Åbytränaren om chanserna på V86: ”Dåliga träningsförutsättningar”

avCharlie Hedstad

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Veijo Heiskanen med Kindy Cane.

Kvällens miljonspel V86 saxas mellan Solvalla och Åby.

Veijo Heiskanen tränar en av favoriterna i första avdelningen - Kindy Cane.

– Vi har haft dåliga träningsförutsättningar ett tag, det har varit kallt och ruskigt ute, träningsbanorna har varit dåliga. Så det är förmodligen ingen riktig toppform, säger tränaren till Trav365.

59-åriga Veijo Heiskanen har under många år tillhört toppskiktet av Sveriges travtränare och vunnit storlopp som Finskt Travderby, Olympiatravet och Stochampionatet. Åbytränaren bidrog till miljonutdelning på V86 i september när han vann med två överraskningar, i kväll kan han ta en ny dubbel på spelformen.

Ni har kört in ungefär tre miljoner mindre i år jämfört med 2017, vad säger du om året överlag?

– Det har gått hyggligt, det har knallat på, vi har inte så många hästar för V75 utan det är mer i vardagstravet. I fjol vann vi finska travderbyt (cirka 1,5 miljoner kronor i första pris) och jag har även 20 hästar mindre i träning jämfört med förra året, säger han.

”Får se var vi tar vägen”

Veijo Heiskanen kanske inte är Åbytränare så länge till, då deras stallgårdar i Balltorp, ska rivas under nästa år. Enligt ett avtal så måste Åbytravet sälja sitt markinnehav vid Balltorp till Mölndals stad 

– Vi har lite tunt med hästar, och de hästar vi har är samma som jag har haft länge så de börjar få mycket pengar på sig, så det är inte helt enkelt, vi får kämpa på. Dessutom så rivs våran träningsanläggning nästa år och då är vi tvingade att flytta. Jag har kollat lite olika möjligheter men det är inget bestämt.

Blir ni kvar i Sverige?

– Det vet man inte, vi får se var vi tar vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav