Hans-Owe Sundberg: ”Man vill alltid ha mer”

68-årige proffstränaren går mot sitt bästa år på länge

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Hans-Owe Sundberg

Hans-Owe Sundberg, 68, går mot sitt bästa år på väldigt länge.

Men proffstränaren vill ha mer.

– Man är aldrig nöjd, då är det något fel, säger han.

Solvallas Hans-Owe Sundberg har med knappt en månad kvar av 2018 kör in knappt 3,8 miljoner kronor till stallet. Stallet har tagit 33 segrar så här långt och segerprocenten ligger på 16 procent. Det är de bästa siffrorna som Hans-Owe Sundberg haft på väldigt länge.

I fjol körde Hans-Owe Sundbergs stall in 1,7 miljoner kronor, siffror som 68-åringen alltså dubblar i år.

Under onsdagskvällens V86-tävlingar från Solvalla och Åby så kan Sundberg ta nya segrar, och nya prispengar kan köras in till stallet.

”Man vill alltid ha mer”

Trots att Hans-Owe Sundberg haft sitt bästa travår på flera år, så vill han ha mer.

– Man är aldrig nöjd, då är det något fel. Det är klart man tycker det har varit lite stolpe ut i vissa lopp, säger han.

Vad säger du om dina siffror och ditt år på tävlingsbanorna?

– Det har rullat på, och det är så det är i trav, vissa år är uppåt och vissa år är ner. I år har det varit bra och visst är jag nöjd så, men ändå inte. Man är som sagt aldrig helt nöjd, då är det något fel, då har man inte ambitionerna på rätt plats och det är klart att man alltid vill mer.

”En av de som ska räknas”

Mer kan Hans-Owe Sundberg få redan under onsdagskvällen, då Sundberg har två hästar till start på V86-spelet. Själv får han stå vid sidan då han är avstängd och Solvallakollegan Torbjörn Jansson tar hand om styrningarna bakom 5 Largo (V86-2) och 5 Sigel Garline (V86-8).

– Largo gjorde det bra senast vid seger och det verkar bra allting med honom, men i kväll är det lite tuffare emot kanske. Vi får se hur han kommer till i loppet, men han känns i varje fall pigg och fin efter senaste loppet och jag hoppas på en bra insats.

Largo blir favorit på V86-spelet, i ett jämnspelat lopp.

– Han brukar vara med där framme och det är klart jag hoppas han är med där framme och hugger även i kväll.

Om Largo blir favorit, så tillhör Sundbergs Sigel Garline de mer skrällbetonade hästarna i sitt V86-lopp.

– Han har fått lopp i kroppen efter långt uppehåll och han var väldigt rostig i comebacken senast, men han känns pigg efter det och bör gå framåt med det loppet i kroppen.

Kan han skrälla på V86?

– Han bör som sagt gå framåt med senaste loppet i kroppen och aktuell distans har han gått bra på tidigare, men det är alltid tuffa hästar emot i den här klassen och det känns väl som han behöver något mer lopp i kroppen innan han är där. Jag hoppas i första hand att han gör ett bra lopp, och sedan får vi se hur långt det räcker.


V86 har spelstopp klockan 20.30 i kväll. Som vanligt får du det hetaste travsurret i Sportbladets liverapportering här. Vi drar igång uppsnacket klockan 19.30.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav

Solvalla