Vann 20 miljoner kronor – i dag kan du ta rekordet

TRAV

Hon fixade andelssuccé – och fick 250 000 av en vinnare

Jessika Eliasson på Pressbyrån i Hallunda fixade tidernas största V75-vinst på andelsspel.

42 vinnare fick dela på 20,5 miljoner kronor – själv hade hon dock ingen andel i systemet.

Men mitt under en tv-intervju kom belöningen när en kund skänkte halva sin vinst till henne.

För två veckor sedan stod glädjen högt i tak i Hallunda, strax söder om Stockholm. 42 lyckliga vinnare fick dela på 20,5 miljoner kronor på V75. Varje andel kostade 50 kronor och blev vardera värda

488 073 kronor.

”Nära att slänga systemet”

Den som ordnade storvinsten var Jessika Eliasson, 36. Hon jobbar på Pressbyrån och berättar själv hur hon fixade miljonregnet.

– Jag kan inget om hästar och när jag provat att göra systemen själv har det bara blivit ett eller två rätt. Därför tryckte jag ut en Harry Boy på 500 kronor som jag makulerade direkt och sedan skrev av och så lämnade vi in det systemet flera gånger.

– Men det var faktiskt nära att jag slängt det systemet och kört ut en ny Harry Boy. Det var nämligen spik i första avdelningen och det brukar inte kunderna vilja ha, sa Jessika Eliasson till Kanal 75 dagen efter storvinsten.

Samtidigt som överlyckliga kunder kom in i butiken var hon själv lite ledsen över att hon inte köpt någon andel.

– Nej, jag bedömde att jag inte hade råd, sa hon.

Skänkte hälften

Men plötsligt dyker en av hennes stamkunder upp, en äldre man som vill vara anonym. Mitt under en tv-inspelning som Kanal 75 gör för TV4:s räkning skänker han hälften av sin vinst till henne. Mannen brukar säga till Jessika att: ”Är det vinst så delar vi, det vet du”, när han köper sina andelar. Jessika Eliasson blir rörd till tårar och är överlycklig sina nästan 250 000 kronor.

I dag är det ny jackpott på V75 som körs i Örebro. En ensam vinnare kan plocka hem 47 miljoner kronor enbart på sju rätt.

Den största V75-vinsten är från 27 februari i år då en spelare som lämnat in på ATG.se vann 67 312 633 kronor.

Kanske är det din tur idag?

Michael Carlsson