Ohlsson – en champion på V75

TRAV

Ulf Ohlsson är regerande champion på Gävletravet.

Hittills i år ligger han trea i körsvensligan.

Det kan det bli ändring på när han den här veckan kör fem hästar på V75.

– Hallsta Lotus är min bästa chans i omgången, säger Sundsvallstränaren.

Ulf Ohlsson trivs bra i Gävle, där han i fjol vann 28 lopp och därmed tog hem kuskchampionatet. Sju segrar har det blivit på Gävletravet såhär långt i år och det är en pinne mindre än ledande Sören Eriksson. Då den senare bara kör en häst när V75-cirkusen på lördagen gästar banan, samtidigt som Ohlsson är flitigt i elden, finns alla möjligheter att gå upp i ligaledning.

Mest tror Ohlsson på Jan-Olov Perssons-tränade Hallsta Lotus (V75-4). Ekipaget har huserat ihop tre gånger i år och det har blivit seger varje gång.

– Han har varit klart bra men ändå inte visat den där extrema formen som han hade under sensommaren i fjol. Vi får se om han kan hitta den formen nu när värmen börjar komma. Han är min bästa chans i omgången och är han lika bra som i fjol är det riktigt bra segerchans. Eventuellt ska han gå med skor den här gången och jag vet inte hur mycket det i så fall sätter ner honom. Men enligt Persson har han gått bra med skor tidigare.

Inte borta trots svår uppgift

Ohlsson tar med sig en egentränad häst till Gävle. Det är Rano (V75-7) som har gått från klarhet till klarhet på V75 under våren. Men han har haft lite problem efter senast.

– Han fick karledsbekymmer efter senaste starten och fick ta det lugnt ett tag. Det är svårt att säga om han har tappat i form. Ibland kan såna här små uppehåll få en positiv effekt, men det klart att man helst önskar att man kan förbereda hästarna som man vill.

Dessutom brottas Rano med ett svårt startspår när han nu gör debut i silverdivisionen.

– Han har gjort väldigt bra lopp i brons och jag tror att han kommer att hävda sig bra i silver också. Spår elva är ett frågetecken men har vi lite tur med positionerna tycker jag inte att han ska vara helt borta.

Fin form och bra läge

Det är jackpot på V75 och en eventuell ensam vinnare med sju rätt beräknas få 50 miljoner kronor. Vill man vara med och slåss om miljonerna gäller det att leta skrällbud. Ohlssons övriga syrningar är just sådana.

– Don Gentle (V75-2) har jag aldrig kört men jag har sett honom en hel del och han har gått bra här uppe i Norrland. Nu möter han kanske ett lite hårdare gäng än tidigare och det är svårt för mig att bedöma hur långt han räcker.

– S.J.'s Photocopy (V75-3) hamnade utvändigt om ledaren senast och där ska inte han vara. Men han höll godkänt och har bra form. Nu har han ett bra utgångsläge och han kan öppna vasst. Att han ska slå Iceland och Bobtail är ändå väl häftigt att tro.

– Nice And A Star (V75-6) har jag aldrig kört så honom har jag svårt att säga något om.

Ola Johansson/Kanal75