Vårpremiär med Benny Anderssons topphäst

TRAV

Vårpremiär för Täby Galopp – siktar på rekordsiffror

Foto: På söndag är det vårpremiär på Täby Galopp. Benny Anderssons häst Perks jagar en seger i Upplandlöpningen och 75 000 kronor.

Vårpremiär i dag med toppsport, Benny Anderssons stjärnhäst och en nyrenoverad anläggning.

Då siktar Täby Galopp på publikrekord.

– En vanlig söndag kan vi ha 2 000 besökare. Den här söndagen hoppas vi på det dubbla, säger Gunnar Werner, ny VD för Svensk Galopp.

I dag söndag är det dags för den femtionde vårpremiären på Täby Galopp.

Den här söndagen möts publiken av en så gott som nyrenoverad anläggning då banan har genomgått en makeover. Även om Täby kommer att flyttas om några år, har man valt att fräscha upp banan.

– Vi kommer att vara kvar på Täby 3-5 år innan det är dags att flytta. Vi har gjort omfattande ombyggnationer. Det är en ny gräsmatta, nytt staket, vi har målat om och har en ny restaurang, berättar Gunnar Werner som tillträdde som VD för bara några dagar sedan.

Under vårpremiären blir det en riktig familjedag med bra sport och gratis ponnyridning för barnen.

Publiken bjuds på Upplandlöpningen där några av Skandinaviens bästa gräshästar möts. Bland annat står Benny Anderssons galopphäst Perks i startboxen. Hästen har tjänat över en miljon kronor på 18 starter.

Med en ny fräsch anläggning och bra sport hoppas Gunnar Werner locka 4 000 besökare till Täby Galopp.

– Det skulle vara publikrekord för vårpremiären. Det här är en smygpremiär, den första juni blir det officiell invigning med Stockholm Stora Pris, säger han.

Svensk Galopps nye vd Gunnar Werner har bland annat ett mer än tioårigt förflutet på Svenska Spel där han som affärsområdeschef och medlem i koncernledningen arbetade med frågor rörande verksamhetsutveckling. Han är också sedan 20 år tillbaka aktiv inom andra delar av hästsporten och är sedan lika länge aktiv fritidsbonde på en egen hästgård i Vallentuna.