Vann en miljon kr –  skänkte bort pengar

TRAV

Hennes häst, You Bet Hornline, vann miljonloppet Sprintermästaren.

Efter loppet skänkte Paula Asterie, 27, bort 200 000 av prissumman till Cancerfonden.

– Det känns meningsfullt och kul att få hjälpa till så att man kan rädda någon annan pappa i världen, så ingen dotter behöver förlora sin pappa som jag gjorde, berättade Paula efter att ha skänkt bort pengarna.

Travåret 2010 har varit händelserikt, dramatiskt och spännande. Nu listar Trav365 de tio största snackisarna under året. Från och med i dag kommer en ny artikel att publiceras varje dag fram till nyårsafton.

”Helt fantastiskt”

Först ut är Paula Asterie, 27, som skapade stora rubriker när hon skänkte bort 200 000 till cancerforskning efter att hennes häst, You Bet Hornline, hade vunnit miljonloppet Sprintermästaren. Redan när Paula såg sin häst i startlistan till Sprintermästaren, bestämde hon sig. Om hästen skulle vinna så skulle hon skänka 200 000 kronor till Cancerfonden, för att hedra sin pappa som gick bort i sjukdomen. Sagt och gjort. Hästen skrällvann loppet och någon vecka därefter skänkte hon personligen över pengarna till Cancerfonden.

– Det är helt fantastiskt, det är enastående och det är unikt. Vi är helt beroende av gåvor från företag och privatpersoner, sade Marie Hammargren, kommunikationschef på Cancerfonden efter att ha tagit emot gåvan.

Paula: Känns meningsfullt

Paula själv sade så här om gåvan.

– Det känns meningsfullt och kul att få hjälpa till så att man kan rädda någon annan pappa i världen, så ingen dotter behöver förlora sin pappa som jag gjorde. Så får man hjälpa forskningen en bit på vägen. Jag tror inte att mina 200 000 kronor hjälper någon just nu, men kanske i slutändan, sade Paula Asterie och avslöjade att om hästen vinner något mer storlopp så kommer hon att skänka mer pengar till fonden.