Norberg: ”Han springer bara på sin talang...”

Tvååringen jagar revansch – efter Svensk Uppfödningslöpning

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Sören Norberg

Trix On Line kom till Svensk Uppfödningslöpning som obesegrad – och blev betrodd.

Han slutade dock ”bara” femma i storloppet.

Nu jagar han revansch – i årets sista start.

– Han är inte tränad och springer bara på sin talang, säger hästens tränare Sören Norberg.

Sören Norbergs tvåårige Trixton-son Trix On Line inledde karriären lovande med tre raka segrar.

Han kvalade in till storloppet Svensk Uppfödningslöpning där han som obesegrad tillhörde de mer betrodda hästarna i loppet.

Trix On Line hade dock aldrig med segern att göra, och slutade femma i mål.
Under onsdagen startar Jägersrotränarens tvååring på V86-spelet från Jägersro och Solvalla, det sista framträdandet för Trix On Line innan vintervila och vinterträning väntar.

Och Sören Norberg är optimistisk.

”Svårt med många hästar från samma stall”

Vad säger du om insatsen i Svensk Uppfödningslöpning senast?

– Han fick mjölksyra in på upploppet, och det var två faktorer som spelade in, säger Sören Norberg och fortsätter:
– Dels så var det lite tyngre på innerspår den tävlingsdagen, och sedan blir det också svårt med fyra hästar från samma stall med i loppet.

Kan du utveckla?

– Det blir inte normalt kört, så kan man väl säga. Det blev konstigt kört, och det blir lätt så när flera hästar från samma stall är med i samma lopp. Jag klagar absolut inte, men det var en faktor till att min häst fick mjölksyra sista 100 meterna. Sedan var det som sagt också tyngre på innerspår den tävlingsdagen och det blir lätt så såhär års, framför allt på Jägersro då den banan nästan är platt. De där två faktorerna gjorde att min häst sprang sig trött, men det är mänskligt.

”Då säljer han sig dyrt”

Hur har han tagit det loppet?

– Allt är bara bra med honom, jag tycker det känns jättebra och för varje lopp som han får så för det honom framåt. Min häst är inte vässad som de andra, han springer på sin talang och nästa år ska vi börja träna honom också, skrattar Sören Norberg.

Hur ser du på uppgiften för din häst?

– Jag tycker det ser bra ut på papperet, det är väl Peter Untersteiners häst Roller Coaster Ås som inte är synad och den vet man inte så mycket om, men jag tror på bra segerchans.

Taktiken?

– Det är upp till kusken Christoffer Eriksson att lägga upp taktiken, men min häst är naturligt startsnabb så vi får väl se om han trycker till från start. Får min häst ledningen så ser det väl ut som det kan gå ganska lugnt första biten, och då vet jag att min häst är bra och att han säljer sig dyrt.

”Missade att anmäla”

Trix On Line gör under onsdagskvällen sin femte start hittills i karriären, och tanken först var att det inte skulle bli så många starter redan under debutsäsongen.

– Det blev en miss helt enkelt, ägaren glömde att anmäla till Svenskt Travkriterium så därför fick han göra några fler starter i år än planerat.

Vad väntar efter onsdagens start?

– Då blir det vintervila och vinterträning, sedan kommer han nog ut i april igen, det är planen i varje fall. Men han är helt obrukad den här, och efter det här ska vi som sagt börja träna honom på riktigt, säger Sören Norberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Jägersro