Sju rätt igen – det hänger på spikarna

TRAV

Det satt skönt förra veckan med en ny sjua. Drygt 80 000 kronor i vinst till de som hängde på bolagssystemet. Nyckeln till ett bra system är oftast spikarna och det var de som visade vägen förra veckan. Ingen av dem var dessutom favorit. I dag hänger jag på en storfavorit, Super man Vision i den andra avdelningen, och Optimus Sund i den sista avdelningen, som dock inte är favorit. Spets och slut för Optimus Sund på Örebros korta upplopp. Gott nytt år!

Avdelning 1

Favoriten:

1 Nasdaq Boy har aldrig imponerat på mig, varken hos Goop, Stig H eller Lähdekorpi. Senast fällde han ett sorgligt gäng från dödens, so what?

Outsidern:

2 Genial Zet gillar jag mer trots att han ibland ställer till det för sig. Den risken är överhängande i dag, men felfri är han en het segeraspirant.

Spetsbudet:

3 Tova Boko är snabb i voltstart och det är även 5 Simb Movie, oavsett spår, på framvolten. De två gör upp om ledningen, fördel Tova Boko.

Korsdraget:

Om 5 Simb Movie skulle hinna före Tova Boko från start är chansen stor att det är Olle Hedin som är årets första V75- vinnare bland kuskarna.

Avdelning 2

Favoriten:

När 2 Super Man Vision startade senast galopperade han men det hör till ovanligheterna. Nu tar han en säker start och avgör sedan på klass.

Outsidern:

Ska någon fälla favoriten är det nog 1 Super Bar som från ledningen kanske orkar hålla ifrån sig favoriten hela vägen hem. Jag sa kanske...

Spetsbudet:

1 Super Bar försöker hålla ut 4 Special Attention som i sin tur försöker hålla ut springspåren, 6 Night Mare E. och 7 Avanti Force.

Korsdraget:

10 Docenten Tomali hade varit ett tidigt streck för mig om han hade haft ett bättre läge. Nu kanske det blir för långt fram till seger.

Avdelning 3

Favoriten:

Inget värstinggäng i brons men tre Lähdekorpi-hästar där 5 Black Canter har det bästa läget och chansen. Kan faktiskt vinna från dödens.

Outsidern:

1 Shiburre har drömläge men han kan nog tyvärr inte hålla ledningen. Han får nog ändå ett bra lopp och kan eventuellt vinna med lucka i tid.

Spetsbudet:

Absolut snabbast den första biten brukar 6 Newsworthy vara men hon kan få svårt att hinna förbi 4 Magic Cocktail. Dessa gör upp om ledningen

Korsdraget:

Är det inte den ena så är det den andra Lähdekorpi-hästen. 8 Prime har uruselt läge men då det är många tröttskallar med kan han räcka.

Avdelning 4

Favoriten:

Utan att tveka på Erik Adielsson vill jag bara upplysa om att 13 Nestor Sund inte är så lättkörd. Han är min första häst, men garderas ändå.

Outsidern:

Precis som favoriten står

15 Aircraftman med 40 meters tillägg, men han är tillräckligt bra för att runda det här gänget om Per kör i tid.

Spetsbudet:

Tre av fyra på startvolten vill ha spets vilket är ovanligt på den här distansen. Jag tror ändå mest på 3 Fakir John som håller ut 4 Montoya.

Korsdraget:

3 Fakir John i ledningen och håller ett lagom tufft tempo vilket gör att tilläggshästarna inte attackerar i tid. Då kan skrällen vara ett faktum.

Avdelning 5

Favoriten:

Hade det inte varit för det urusla läget hade jag spikat 11 Toamasina. Det är många dåliga hästar med som hon rundar enkelt och den som törs spikar.

Outsidern:

En felfri 4 Epicentre Broline är nog det största/enda hotet för favoriten och jag tror faktiskt att Örjan fixar en felfri avgång

i dag.

Spetsbudet:

Från springspåret har 6 Emmy bra chans att hinna först in i första sväng om nu inte 1 Havanna Gel kan svara ut Emmy.

Korsdraget:

Galopprisk på den ena favoriten och bakspår på de andra. Med de förutsättningarna kan 1 Havanna Gel rinna undan från spets, då blir det korsdrag.

Avdelning 6

Favoriten:

9 Empire Dust är, precis som kusken, allra vassast när det har varit överpace i loppet. Här blir det inte det men hittar bara Örjan rätt rygg så...

Outsidern:

8 Farmers Pride är segervan och det inger respekt. Kan nog få rygg på ledaren och positionerna blir avgörande i den här jämna guldspecialen.

Spetsbudet:

1 Vision Broline är snabb men var oduglig senast från spets. 3 Scottie Pippen och framför allt 7 Big Gayle utmanar om spets – och seger.

Korsdraget:

Dagens drag! 4 Quick Rose är inte alls tokig och avslutade riktigt bra i onsdags på Solvalla efter sen lucka. Hon måste bara med på kupongen.

Avdelning 7

Favoriten:

7 Pine Cam var bra senast och att jag har respekt för honom. Men han hamnar lite på vingel från start och det blir då jobbigt för honom att vinna.

Outsidern:

Återigen är det funderingarna om bakspårsvinst. Kan verkligen 12 Golden Radio hinna/ orka fram för att ta ner det här gänget. Jag är tveksam.

Spetsbudet:

Om Fredde Larsson vill ha ledningen så tar han den med

4 Optimus Sund. Optimus har dock en viss förmåga att ställa till det för sig.

Korsdraget:

I mina ögon är kan bara ett fåtal vinna sista avdelningen, däribland 6 Cherry Ås som får en bra rygg i främre träffen och då blandar sig i segerstriden.

Här är Challe Berglunds system

Challe Berglund