”Forsgren har lovat att ta av sig tröjan”

TRAV

Micke Nybrinks krönika med chanssystemet till V75

Årets bästa lopp avslutar V75 i dag.

Jag blir alldeles prillig när jag ser startlistan.

Lägg till två oslagbara spikar och ett dunderdrag.

Hur ska det kunna misslyckas?

Förlåt, självklart kan det sluta illa, att spela på hästar är inget för investerare som sätter trygghet och säker avkastning i första rummet. Vi som sysslar med travspel är levnadsglada optimister som går igång på hästkrafter och att ta risker. Som vill känna blodet rusa.

En sån här kväll på Solvalla kan inget gå snett. Om vi torskar ­några spänn må det vara hänt, sporten är så bra i alla de sju loppen att vi stupar med ett leende.

Hörde ni att Solvalla blev nerringda av arga sportchefer från hela Europa som undrade varför de snott alla bra hästar?

Forsgren utan tröja?

V75-1: Legendloppet där ett gäng föredettingar ska ut och ramla ur, krocka och vara allmänt livsfarliga i 2 140 meter. Närå, jag skojar. De här kan köra häst med sju promille i kroppen och har tillsammans vunnit ... vet inte, men kanske 30 000–40 000 lopp? Olle Goop har bra chans med Oliver Kronos som varit grym i sin nya regi. Jag tror att hästen kan öppna och Olle får heta tips av sonen Björn som tagit två raka med honom. Forsgren har lovat ta av sig tröjan på upploppet om han vinner med Gitano men jag har varnat honom för att han blir diskad då. Hur som helst, hästen är i kanonform och Lennart är otäck att möta. Rysaren kör Helen A Johansson. Kolla in Checco Bokos senaste spurt. Satan vad han gick.

V75-2: Volstead är inte jättekänd men jag vill påstå att det är en ruskigt bra pålle. Vinsterna på slutet är tagna på ett sätt som skvallrar om en stjärna i lindan av sin karriär.

Såg att Marcus Schön i stall ­Melander menar att det här var stallets bästa häst. Spets och slut.

V75-3: Mitt stora drag i omgången är Absolut Newport. Finskan har övertygat på hemmaplan och måste ha bra chans. Titta gärna på starten från Lahtis den 5 juli så förstår ni vad jag menar. Kontio kan använda hennes startsnabbhet och med en vettig resa får de svårt att värja sig, Prussia, Canaka B.F. och allt vad rundningsmärkena heter. En djävulsk insats

V75-4: Nahar var trea senast. Bara. Men bakom placeringen döljer sig en djävulsk insats där han från dubbla tillägg travade 1.11,7/2 140 i Sommartravets final. Nu möter han Digital Ink som inte haft en siffra rätt sedan Elitloppsförsöket.

Nahar är lika klar som Mo Farah i ett 5 000-meterslopp.

V75-5: Ta många. Jag röstar på Jitanes som small runt allt från kön sista 400 senast.

V75-6: Charrua Forlan kom bort i ett topplopp senast. Normalt sett vinner han nu, frontar och glider undan. Mitt roliga motbud är Dewey Luvs Britt som avslutade rykande i vida spår senast.   

V75-7: Egentligen borde man bara njuta av sporten men vi måste analysera Jubileumspokalen också. Magic Tonight får ta över av Beer Summit och blir inte alldeles lätt att plocka. Claes Boko var enorm senast och samma sak gäller Suppor Justice näst senast. Stelton med ”BG” känns spännande och Jeppas Maxi har ingen sett botten i. Detsamma gäller väl B.B.S.Sugarlight? Blev vi något klokare? Inte det minsta – men oj vad kul.