Stjärnans dyra tabbe: ”Paniken kom smygande”

Foto: KANAL75
Ulf Ohlsson
TRAV

Här är proffskusken Ulf Ohlssons dyra tabbe i helgen.

Han skulle åka till tävlingarna i Åbo – men han råkade boka en avgång till den 27 december.

– Jag kände paniken komma smygande, skriver Ulf Ohlsson på sin blogg på Travnet.se.

Stjärnkusken Ulf Ohlsson hade fina framgångar i helgen tillsammans med Jan-Olov Perssons stjärna Hallsta Lotus då de vann Nordiskt Mästerskap för kallblod i finska Åbo.

Men det var dramatik för kusken Ulf Ohlsson och tränaren Jan-Olov Persson innan loppet då de höll på att inte komma ombord på flyget till tävlingarna.

Ulf Ohlsson, som är en van resenär, hade fått förtroendet att boka resan till Persson och honom, men något gick galet.

”Fick upp pulsen på Persson”

Han hade bokat rätt tid – men inte datum. Istället för avresa i augusti hade han bokat avgång fyra månader framåt, den 27 december.

– Jag kände paniken komma smygande. Inte en siffra rätt (förutom klockslaget 08.40 då förstås). Vi måste snabbt ta oss till terminal två väste jag till Persson. Det är en rätt så lång sträcka och med tung körväska är det inget man fixar i all hast direkt. Fick tag på en vagn och vi drog iväg. Jag kan härmed avslöja att jag fick upp pulsen en hel del på Persson. Det lät så på andningen i alla fall. Men snabba var vi. Relativt, skriver Ohlsson i sin blogg på Travnet.

”Otur, när vi tänker”

Väl framme i biljettluckan fick de veta att de inte kunde boka om biljetterna. Men de kunde köpa nya för 5 000 kronor vardera. Och de passade även på att boka hemresa dagen därpå för 3 000 kronor vardera.

Men på planet kom de två travprofilerna på att det inte alls skulle funka med hemresan – båda skulle nämligen köra lopp under söndagen i Sverige och de skulle bli för stressigt att hinna fram i tid.

– Hur tänkte vi där egentligen? Otur, när vi tänker?, skriver Ohlsson.

Men så plötsligt kom killarna på den geniala idén att ta båten tillbaka till Sverige och på så sätt skulle de kunna vara framme i Sverige tidigt på söndag morgon.

– Det var bara att veckla ner/kasta nästa flygbiljett och boka båt. Minns inte ens vad det kostade längre. Allt bara snurrade, skriver Ohlsson.