Markus, 40, blir ny sportchef på 'Valla'

TRAV

Tore Fyrand lämnar rollen som sportchef på Solvalla.

Ny chef: Markus Myron, 40.

– En värdig ersättare till travsportens gentleman, säger Jens Petter Stenseth, verkställande direktör på Solvalla.

Markus Myron kom in i travsporten genom Solvallas ungdomsverksamhet 1997 och har sedan dess arbetat med sporten.

Under de senaste åtta åren har Markus arbetat för Svensk Travsport där han bland annat varit med och tagit fram unghästsatsningen Premiechansningen, hästägartävlingen Rikstravet/Rixallsvenskan och TV-programmet ”Hästen är din”.

– Jag har alltid tyckt att sporten på Solvalla är unik. Både hästar och aktiva håller toppklass och dessutom arrangeras några av världens största lopp här. Det går inte att vara annat än både stolt och tacksam över att få det här förtroendet.

”Lämplig bakgrund”

Solvallas vd, Jens Petter Stenseth, kommenterar nyrekryteringen så här:

– Markus har en mycket lämplig bakgrund när vi ska ta tag i travsportens största utmaningar; rekrytering i 360 grader och vitalisering av sporten. Som travsällskap och tävlingsarrangör ska vi arbeta aktivt med rekrytering av hästägare, uppfödare, licensinnehavare, travskoleelever och publik, samt arbeta intensivt med att göra sporten tillgängligare för fler och ännu intressantare för alla. Det görs i mångt och mycket genom aktiviteter på stallbacken och travbanan och det är ett arbete som måste ske i största samförstånd med dagens aktiva.

Markus tillträder tjänsten senast den 1 november 2014.