Hultman: ”Jag blev stolt”

TRAV

Trav-Sverige kan andas ut - folkets häst Maharajah är tillbaka.

Hästen vrålspurtade och är nu klar för finalen av Olympiatravet.

– Jag blev stolt när hag såg honom de sista 200 metrarna, säger Stefan Hultman till Trav365 efter loppet.

Hela trav-Sverige, inklusive tränaren Stefan Hultman, har under de senaste månaderna varit tveksamma till Maharajahs status. Flera gånger har det spekulerats i om karriären är över, med tanke på att hästen vissa gånger inte agerat på topp.

Under lördagen gjorde hästen comeback på V75 på Mantorpstravet där han startade i det tredje uttagningsloppet till Olympiatravet och det slutade med succé – nästan.

”Kan drömma vidare”

Maharajah kom tvåa, och han gjorde det efter en vrålspurt. Kusken Örjan Kihlström valde att spara speeden så länge som möjligt, vilket gjorde att Maharajah fick väldigt långt fram till ledande G.H.Nemo.. Med 100 meter kvar till mål närmade sig ”Marre” kraftigt, och på mållinjen var han bara någon centimeter efter vinnaren i mål.

I och med andraplatsen är världsstjärnan klar för Olympiatravet, och efter loppet pratade Trav365 med en mycket nöjd Stefan Hultman:

– ”Marre” var lika fin som han varit i träningen och jag blev stolt när jag såg honom flyga fram de sista 200 metrarna. Han är back in business, jublade Hultman.

Även Örjan Kihlström var mycket belåten:

– Det var riktigt kul att känna honom i det här slaget. Han gick jättebra till slut, det var det rätta trycket i honom igen, sa Örjan Kihlström i Sjuans travsändning.

Tror du han vinner finalen?

– Jag är glad att han tog sig till final och vi vet inte hur startlistan ser ut än. Vi kan drömma vidare och han har i alla fall chansen att vinna, säger Stefan Hultman till Trav365.