– Står med tre och ett halvt ben i mål

1 av 2 | Foto: Kanal 75
TV4-experten Micke Nybrink
TRAV

Två miljoner kronor, evig ära och en plats i historieböckerna väntar vinnaren av Svenskt Travderby.

Den klassiska löpningen är dock redan avgjord – enligt experten Micke Nybrink.

– Readly Express är nog 20 meter bättre än den näst bästa hästen, säger han till Trav365.

På onsdag, i samband med V86-tävlingarna, avgörs uttagningarna till den klassiska svenska travlöpningen Svenskt Travderby.

Det ärofyllda loppet går av stapeln söndagen den fjärde september på Jägersro.

Vinnaren av loppet får inte bara två miljoner kronor, den får också evig ära och berömmelse, en plats i historieböckerna – och en gul kavaj.

72 travhästar gör upp om tolv finalplatser – i sex uttagningslopp.

Men några uttagningslopp, eller final också för den delen, behövs inte.

I varje fall inte enligt TV4-experten Micke Nybrink.

”Svårt se något gå snett”

– Det är Readly Express mot de övriga, och de övriga har inte lika stor vinstchans som Readly Express, säger Micke Nybrink till Trav365 och fortsätter:

– Jag skulle säga att Readly Express har 80 procent chans att vinna loppet, och de övriga 71 hästarna har 20 procents chans, särskilt om Readly Express vinner sitt kval, och det gör han om han inte är sjuk.

Fyraårige Readly Express vann i fjol Svenskt Trav-Kriterium och har på karriärens 13 starter hittills aldrig varit sämre än tvåa, och han har sprungit in 3,4 miljoner kronor.

– Om tränaren Timo Nurmos har honom i samma form som när han vann Kriteriet i fjol, då är det svårt att se att något ska kunna gå snett. Jag vet inte hur de ska kunna rubba honom över den aktuella distansen, säger Micke Nybrink.

”Elitloppsdeltagare”

Uttagningarna till Svenskt Travderby går av stapeln på onsdag på Jägersro, och Readly Express går ut i den andra uttagningen, tillika V86-2.

– Vi får titta på uttagningarna om det kan tändas ett hopp, något litet motbud, någon som är chockerande bra. Före uttagningarna är min åsikt att han inte kan förlora, säger Micke Nybrink och fortsätter:

– Kretsen kring hästen har ju satsat allt mot Derbyt i år och sådant brukar löna sig, att inte gå några onödiga matcher innan och när Timo Nurmos gör så här så brukar det gå vägen. Nej, Readly Express är nog 20 meter bättre än den näst bästa hästen och står med tre och ett halvt ben i mål.

Vad säger du om Readly Express motståndare?

– Jag tycker inte att det finns någon som riktigt hotar honom, det är kul att Lutfi Kolgjini väljer att matcha Pasithea Face mot killarna och hon är fruktansvärt stark, men jag vet inte hur hon ska komma åt Readly Express – han har ju visat att han klarar att gå utvändigt om de skulle vilja köra mot honom, inte minst i Kriteriet i fjol.

TV4-experten Micke Nybrink håller Readly Express högt.

– Det är en av de stora stjärnorna i Sverige, jag hade faktiskt med honom som Elitloppsdeltagare nästa år när vi höll på och skojade lite i somras, och han skulle kunna växa fram och bli en internationell storstjärna. Sedan om han kan bli en bra sprinter återstår att se, men kan Maharajah vara med, som det spekulerades om, så kan Readly Express det, säger Micke Nybrink.