Sportbladets V64-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V64-lopp på Årjäng.
Söndag 17 juli.

V64-1

Rankning: 2–6–1–4–5–8–3–7.
Kommentar: Fulla DD-fält men i övrigt tunt anmält
tävlingar i Årjäng. Kanske för att man väljer att köra tävlingar back to back med gårdagens V75-tävlingar, vad vet vi? V64-omgången inleds med ett långlopp där den långa distansen och det lilla fältet talar för tilläggshästarna, men där vi misstänker att det ändå kan bli svårt att plocka ner de två hästarna på start. Barkevious Mingo framförallt. Hästen har ju gått bra på V75 flera gånger i år och även om det är ru- tinerade hästar som står på tillägg den här gången är motståndet inte hårdare än vad det varit vid dessa tillfällen. Stall Warning har tveklöst höjt sig i ny regi, men exakt hur bra han är är fortsatt svårt att veta.

V64-2

Rankning: 4–3–5–1–2–9–10–7–6–8.
Kommentar: Det kan mycket väl vara så att V64-värdet
det är dags för DD-loppen – det ser nämligen favoritbetonat ut i in- ledningen på V64-omgången. Det här sprinterloppet har Ragia J.W. toppchans att hemföra. Den som ska lura henne på ledningen mås- te nog ha vingar och någon sådan häst finns inte med i det här lop- pet, även om det finns ett antal startsnabba. I spets kan Ragia J.W. springa så fort som hon behöver göra för att hålla undan – oavsett om det är 1.14 eller 1.12. Bara om hon har en sämre dag kan hon besegras, och då ser det ut att vara tre hästar som kan utmana.

V64-3

Rankning: 1–3–6–4–5–2–7.
Kommentar: 15 hästar i kallblodsloppet på lördagen var trevligt men det innebar nog att det här loppet drabbades, bara sju hästar som känner sig kallade. Men det kan ju bli spännande även med ba- ra sju hästar i ett lopp. Knappast här dock. Solör Stegg har ett per- fekt läge och som han har uppträtt på slutet kan vi inte se hur någon av de övriga ska mäkta med att besegra honom. Det skulle vara om dom andra lyckas snuva honom på ledningen och sedan sy fast ho- nom på innerspåret. Men det är ju ytterligare ett minus för konkur- renterna att det är så få hästar med i loppet – det gör det ju så myck- et svårare att ställa till det för Solör Stegg i positionskörningen. Vid gardering kan man nog bara lämna de två sistarankade.

V64-4

Rankning: 2–4–1–11–5–9–7–12–10–3–8–6.
Kommentar: Quiz Töll gör det mesta rätt och är ytterligare ett starkt spikförslag. Men då börjar det likna flerkupong och det är ett val som ni som spelar i så fall får göra själva. Vi garderar Quiz Töll med två hästar som kan rensa rätt så bra om favoriten kommer bort.

V64-5 & V64-6 – se DD-1 & DD-2.
V64-5:

Rankning: 4–10–9–6–8–13–11–12–5–7–3–2.

Kommentar: DD-omgången har två ansikten. Det här loppet som ser lätt ut, nästa som ser väldigt öppet ut. Det som kan fälla favoriten Donato E.. här är hans egen kropp. Donato tycks vara en skör häst som inte alltid får aktionen att stäm- ma. Det har sett mycket bättre ut på slutet och fotsätter han på den vägen går han knappast att besegra. Skulle Donato E. ha en sämre dag står det nog mellan de i ranken fem föl- jande hästarna.

✓V65-6

Rankning: 6–5–15–2–9–7–1–11–10–14–8–3–12–13–4.

Kommentar: I en på förhand enkel omgång är det här det svåraste loppet. Aramis Race har visserligen bra chans men det är ändå den svagaste tipsettan i omgången. Ska det bli några pengar på vårt V64-system behöver vi en skräll här. Vi tar alla.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

V64

Trav

Spel