Stjärnan chanslös i sin Sverigedebut

Foto: ATG Live
Amerikanske stjärnhästen Habitat var chanslös på segern i sin Sverigedebut

avChristoffer Wickman

TRAV

Han har tjänat 9,5 miljoner kronor och utklassat Hambletonian-vinnaren Pinkman.

Men i Sverigedebuten var den amerikanske stjärnan Habitat chanslös på segern.

– Men han kommer bli ett bra tillskott i eliten, sa tv-experten Kristian Huselius efter loppet.

Foto: Kanal 75
Experten Kristian Huselius

Den fyraårige hingsten Habitat gjorde under onsdagskvällen debut för Halmstadtränaren Peter Untersteiner och på svensk mark.

Han gjorde det med vassa meriter från USA – där han tjänat 9,5 miljoner kronor och utklassat Jimmy Takters stjärna, Hambletonian-vinnaren Pinkman.

Men i Sverigedebuten var Habitat chanslös på segern.

Johan Untersteiner, Peter Untersteiners son, stack till ledningen med Day or Night In och stannade där hela vägen i den första V86-avdelningen.

”Fantastisk fin häst”

– Men han kommer bli ett bra tillskott i eliten, sa experten Kristian Huselius i TV12 om Habitat som slutade tvåa. Habitat som senast tävlade i november i fjol går säkerligen framåt med loppet i kroppen, men tappade stilen lite till slut i sin Sverigedebut.

– Han har haft samma problem tidigare i USA, att han inte riktigt hållit ihop aktionen, sa experten Anders Malmrot i TV12.

Vinnande Day or Night In ledde varje meter av loppet och stack undan enkelt till slut.

– Han skötte sig perfekt bakom startbilen och det var tacksamt att han var så lugn och fin. Jag fick styra och ställa en bit mitt i loppet och sedan gick han undan enkelt till slut. Habitat såg stark ut när det blev en rejäl tempoökning 500 meter från mål, men min häst hade gott om krafter kvar i det läget. Det här är en fantastisk fin häst, sa segerkusken Johan Untersteiner efter loppet.
Segern för Day or Night In var värd 70 000 kronor
Här kan du se loppet