Kusken tror på seger – efter vasst banjobb

Publicerad 2016-12-08

Sveriges vinstrikaste travkusk i år, Ulf Ohlsson, tror på bra segerchans på V75 med 7 Fender (V75-2) efter att ha sett denne i ett banjobb

Toppkusken Ulf Ohlsson tror på bra segerchans tillsammans med Fender på V75.

Anledningen: han såg hästen i ett banjobb på Bergsåker i förra veckan.

– Han såg jävligt bra ut, säger Ulf Ohlsson till Trav365.

På lördag gästar travets elitserie V75 Färjestad och Karlstad.

Det är jackpott på spelformen och 43 miljoner kronor väntar en ensam vinnare.

Sveriges vinstrikaste travkusk i år, Ulf Ohlsson, kör i fem av de sju V75-loppen och han tror sig ha en riktigt bra vinstchans.

Detta efter att han sett en av sina styrningar i ett banjobb.

”Rätt bra möjligheter”

– Jag såg 7 Fender (V75-2) i ett banjobb på Bergsåker före deras tävlingar förra onsdagen och han såg jävligt bra ut. Han har också visat sig bra i de senaste loppen och jag tycker det ska vara rätt bra möjligheter faktiskt, säger Ulf Ohlsson till Trav365.

Förutom Fender så kör Ulf Ohlsson ytterligare fyra hästar inom V75-spelet, bland annat 5 Nadal Broline (V75-3) i Gulddivisionen.

– Han svarade för ett kanonlopp senast, men nu möter han ju två världsstjärnor i 4 On Track Piraten och 8 Anna Mix och det blir inte lätt att slå dessa två, men samtidigt tycker jag inte att man ska nonchalera honom för han är på väg att växa in i Gulddivisionen och blir det bara lite körning i det här loppet så ska vi kunna vara med och kriga om det.

Du kör även 4 Come Back (V75-5), 1 Mountain Cleaver (V75-6) och 3 Top of the World (V75-7), vad kan du säga om dom?

– Come Back blev jag imponerad av när han vann i sin comeback i Gävle näst senast, tränaren Peter Grundmann sa till mig innan det loppet att den här hästen är riktigt bra, men han fick ett tufft lopp och jag blev faktiskt lite imponerad då. Jag såg inte hans senaste lopp då jag var utomlands, men han har visat bra kvaliteter och även om det alltid är tufft på V75 så tycker jag inte att vi ska vara helt borta, säger Ulf Ohlsson och fortsätter:

– Mountain Cleaver kan jag inte så mycket om, och gällande Top of the World så ser det väl ut som att vi får problem att hitta till ledningen då Next to None Sib drog spår innanför oss. Skulle vi av någon anledning nå ledningen ska han givetvis räknas tidigt, men om inget händer så tar vi normalt inte en längd på Next to None Sib.

Bästa segerchansen inom V75?

– Fender, säger Ulf Ohlsson.