”Inte överraskad om han vinner...”

TRAV

Hemmatränaren varnar för miljonskräll på V75: ”Kan bli en obehaglig överraskning”

Foto: Proffstränaren Hans Crebas har tre hästar till start under lördagens V75-tävlingar på hemmabanan Kalmar och han tänker ställa till med miljonskräll

Hans Crebas skickar en passning till V75-spelarna.

Och varnar för Daydream Rapida.

– Han kan bli en obehaglig överraskning, säger han till Trav365.

Hans Crebas har tio hästar på sin träningslista – varav sju av dessa är starthästar.

När V75 på lördag gästar Crebas hemmabana Kalmar luftar han nästan halva stallet på V75-spelet.

1 Condor Motion (V75-4), 9 Daydream Rapida (V75-5) och 2 Baron Max (V75-7) kommer till start.

Med Daydream Rapida tror sig Hans Crebas kunna ställa till med en riktig miljonskräll på V75.

”Ska ändra i utrustningen”

– Daydream Rapida svarade för ett av sina bästa lopp senast på V75 i Halmstad, han gick 12,3 sista varvet och det var synd att Vision Fromentro var i vägen i sista sväng. Hade vi inte fått en bromskloss framför oss hade han varit fyra, i sin debut i bronsdivisionen, säger Hans Crebas till Trav365 och fortsätter:

– Daydream Rapida tappade väldigt mycket i starten senast, han fick mycket stänk på sig och tappade viktig mark då. Nu har han bakspår igen så jag ska ändra lite i utrustningen på honom så han håller sin rygg mycket bättre den här gången.

Tror du han kommer hålla sin rygg bättre med sin nya utrustning?

– Ja, det tror jag. Det går ju inte att det händer likadant som senast igen för då är det ju kört. Han har två fina startryggar på lördag och jag får se vilken rygg jag väljer, om jag sätter mig på innerspår eller i andraspår.

”Har jättebra känsla”

Vad tror du om uppgiften för Daydream Rapida?

– Jag skulle faktiskt inte bli överraskad om han vinner det här.

Menar du det?

– Ja, faktiskt. Det måste lösa sig givetvis, men jag har jättebra känsla och han känns jättefin för dagen och håller bra form. Det ser ut att bli tempo på det här loppet då både Kolgjini och Persson vill till ledningen, och över den aktuella distansen så tuggar min häst bara på hela vägen och han kan bli en obehaglig överraskning både för spelarna och konkurrenterna. Nu blir det dessutom barfota fram.

Har du samma positiva känsla för Condor Motion?

– Nej, det har jag väl inte. Han har varit borta ett par månader inför den här starten och det var en planerad vila, och även om han känns fin i jobb så kanske han behöver det här loppet i kroppen innan han är på topp.

”Skulle vara oerhört kul”

Hur pass väl förberedd kommer Condor Motion?

– Han var med i ett provlopp här på Kalmar men galopperade i sista sväng då, han tävlade visserligen med träningsbalans och broddskor då men det provloppet har jag glömt. Annars känns han jättefin i de snabbjobb han gott, och jag tror nog han ska kunna prestera direkt.

Men du blir överraskad om det blir seger?

– Första starten som han gjorde för mig så vann han från dödens efter två månaders uppehåll och gör han om insatsen från Solvalla näst senast så går ingen säker, men kanske är han inte lika bra som på Solvalla redan nu. Barfota fram är i varje fall ett plus.

Baron Max i V75-avslutningen?

– Håller jättefin form för dagen och det är en häst som hänger med i alla tempon, men det var tufft emot på lördag och att han ska vinna känns långsökt så med honom ligger jag lågt.

Laddar man lite extra när det är V75 på hemmabanan?

– Ja, det gör man. Det skulle betyda jättemycket att vinna V75 på hemmabanan, det skulle vara oerhört kul, säger Hans Crebas.   

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav