"Kesaco Phedo är min vinnare"

TRAV

- Anders Lindqvist kommenterar startfältet.

Startfältet blev klart tidigare i morse.

Och vem har bättre koll på hästarna än Frankrikeexperten Anders Lindqvist.

– Det kommer att bli ett riktigt bra lopp, synd bara att inte Opal Viking fick vara med, säger Lindqvist.

Här nedan kommenterar Anders Lindqvist hela startfältet till årets Prix d'Amérique.

1 Offshore Dream

– Det är en fantastiskt fin häst, han har varit lite av en kung i sin årgång så här långt. Fick ett jobbigt lopp senast, men ser ut att vara i fin form. Han har blandat monté med trav och haft fin resultat. Han kommer kunna bli en påläggskalv för franskt trav. Har dock svår att se honom vinna, då statistiken talar emot femåringar.

2 Niky

– Det är vinterns stora överraskning. Han var lovande som unghäst, men hade en dålig säsong i fjol. Nu verker det dock ha lossnat. Han kan skrälla.

3 Loumana Flor

– Hon är ute på för djupe vatten, och borde få mycket svårt.

4 Ladakh Jiel

– Bra kombination med Jos Verbeeck kommer det att bli. Han har haft svårt att komma igång, men kan vara långt framme på söndag.

5 Cool Du Caux

– Det är en jätteduktig häst, som många anser vara loppets outsider i år. Han kommer att bli riktigt bra, och kan vinna, men jag tycker att han passar bättre över kortare distanser.

6 Jalba Du Pont

– Har inte tagit pengar på de fem senaste starterna, och bör sannerligen få det tufft.

7 Super Light

– Han trivs som de flesta vet, extremt bra på Vincennes. Han har aldrig blivit riktigt erkänd hemma i Sverige, utan har lite konstigt nog mer respekt här i Frankrike. Han var fyra i fjol, och kan vara långt framme i år också.

8 Ludo De Castelle

– Jag har svårt att se honom vara långt framme. Han har gått bra i monté och har fin form, men får det som sagt tufft.

9 Lazio Du Bourg

– Har inte fått till det mot de bästa och får det nog jobbigt. Men om kusken kör försiktigt, och sparar hennes speed, så kan det bli pengar.

10 Java Darche

– Hon ansågs chanslös i fjol, men placerade sig långt framme då, och kan göra det igen. Hon har fin speed, men vinner troligen inte.

11 Lady d´Auvrecy

– Man såg tidigt att hon skulle vara med, men jag vill se mera av henne då hon inte varit som bäst på slutet. Har kapacitet för att vinna.

12 Malabar Circle Ås

– Han har löpt bra sedan han bytte tränare, men brukar väga lite för lätt. Dels så är distansen för lång, och sen så räcker han inte till helt enkelt.

13 Kazire De Guez

– Man har haft problem med honom sedan starten i Ryssland i World cup-loppet där. Han har inte hittat formen efter det. Formen är inte på topp och jag har svårt att se honom vinna. Jean-Michel Bazire kör honom därför att han har jättebra kontakt med ägarna.

14 Conny Nobell

– Allt är bra med honom, och han blir intressant att se på söndag. Han har sett riktigt fin och jag tror att han kommer bli loppets stors överraskning.

15 Mara Bourbon

– För det första så är det jättekul att Erik får köra, men hon gjorde inget bra genrep senast. Vi får hoppas att det var en tillfällighet och att hon är bättre på söndag. Hon kan vara långt framme om formen är bra.

16 Kesaco Phedo

– Det är min favorit. Han har sett otroligt fin ut, och bara han står på fyra fräscha, så tror jag att det är vinnaren. Det är den bästa Bazire nånsin tränat, och det är den klara favoriten i årets upplaga.

17 Jardy

– Han kan vara loppets stora outsider. Han har fyra raka nollor i raden, men har körts väldigt passivt, och enbart matchats för det här. Han har fått stenhård träning och ser fin ut, som sagt, kan vara årets jätterysare.

18 Jag De Bellouet

– Han är ute på ett Mission Impossible egentligen. Det var han i söndags, och så är det också nu. Hästen har dock ett fantastiskt läkkött, och med ett lopp i kroppen, så blir han oerhört intressant att se på söndag.

Mattias Spante/Minimedia