Grattis Örjan – du blir mästare

TRAV

Senast flög hon fram efter startgalopp. Nu speedar hon förbi allt över upploppet

Grattis Örjan, du blir V75-Mästare. Och jag går och hämtar ut, sju rätt, äntligen!

Tänkt om det vore så här enkelt? Det är det förstås inte, skit också, det krävs en hel del för att Mireille Ås och Örjan Kihlström ska vinna avdelning sju, V75-Mästaren.

Men omöjligt är det inte. Jag förmodar att ni såg henne senast, i ett V75-lopp i Gävle där hon galopperade bort mycket mark och egentligen borde ha varit helt borta, distansen var nämligen kort. Efter en resa i sjätte inner var hon sist 300 kvar och sen small det till ute vid staket. Hon vann ju nästan, typ.

Man ska inte bry sig om tider efter galopp men 12,5 sista rundan med 10,5 sista 800 och full fart över mål är i alla fall ett formbesked.

I ett vidöppet lopp där många garderar chansar jag med spik och visst är det ett skott från halva plan. Men det är det ju alltid på V75, man är inte favorit att få i den...

Washington ska vi ha

I V75-1 känns det starkt med fyra streck. Grove's Ben svek senast men är bättre bakifrån, On Way Laday är kanske den som får ta över? Och Nine One One L. fick en tuff inledning senast i V75-finalen och satt sedermera fast för länge i det loppet som Arnie Somolli vann. Och så glömmer vi inte G.Moll (12 %) som blev tempotorsk senast, 1.11 sista 500 i tredjespår räckte inte alls. Nya tag.

V75-2 är svårt och eftersom det är 1 640 volt är det framspår som gäller i första hand. Långt ner i strecklistan hittar jag Staro Washington (7 %) och det är spännande: en vrålspeedig häst med innerspår och Torbjörn Jansson. Honom ska vi ha. Noterar även att formstarke Westax Kaffekarsk (7 %) körs av Björn Goop och streckar givetvis.

Bortkörd senast

Operett Brick (V75-3) flög fram över upploppet på Solvalla senast var kort och gott kanonfin men kördes bort av Örjan Kihlström som var irriterad på sig själv efter loppet. Nu är det läge för snabb revansch, det bör vara toppchans.

Men här har jag ett hett motbud i Clara Celeber (7 %), eller nya B.Cool som de gärna vill kalla henne i stallet. Clara var ruskigt fin när hon vann i Eskilstuna senast, bara flög ifrån i spets och här kan det bli långt fram för Operett om Kihlström är lite trött efter Hästgalan. Clara kan öppna fort och i spets tror jag att det är slut.

Helstängt på "Kometen"

Komet F.H. (5 %, V75-4) trodde jag på senast men då var han seg. Nu blir det barfota runt om och helstängt huvudlag för första gången. Det är inget annat än jätteintressant. Ta med honom på allt, det gör jag.

Lärlingsloppet, V75-5, innehåller en skolboksvinnare. Lonesome Laday är en bra häst i toppform, läget är perfekt och kusken; Carlos Söderström, är både skicklig och offensiv. Tränare Lähdekorpi hymlar heller inte med att det är en mycket bra chans. Jag spikar och bedömer vinstchansen till 50-procentig.

Är det stopp för Bexipop nu? I V75-6 får vi svaret då hon debuterar i Brons. Hon är ju jättebra och spåret är utsökt så visst kan det bli ny uppvisning. Men det finns två roliga motbud: Real Ås (15 %) spurtade ilsket senast och är kraftigt på gång och Thuram (4 %) har jag full koll på, han är totalt bortglömd.

Helgen tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink