Äntligen vinnare igen

TRAV

Stig H: ”Snart kan publiken få se ännu fler bra hästar”

Foto: Kanal75
EFTERLÄNgTAD SEGER Erik Adielsson och Bar Code tog Stig H Johanssons första V75-seger på ett bra tag.

2007 började lika dåligt som 2006 avslutades.

Var det vändningen vi såg i går? Efter tre långa veckor fick äntligen Stig H Johansson vinna lopp igen.

– Men jag har inte varit orolig, det är först i mars-april jag räknar med full fart på vårt stall, säger Stig H.

Senast en Stig H Johansson-tränad häst nådde mållinjen som etta var dagen före julafton. Efter det gjorde stallets hästar 52 starter utan att vinna lopp, innan Green Chili och sedan Bar Code bröt trenden vid gårdagens V75-tävlingar.

Kan du påminna dig en liknande ”torrperiod” i din karriär?

– Jag har haft flera tuffa perioder, för några år sedan hade jag ett helt år när det gick rätt tungt. Men det är klart, de här siffrorna, med 52 raka starter utan seger, låter som någon form av rekord för min del, säger Stig H Johansson.

”Sämre halvan”

Hur har de uteblivna framgångarna påverkat den dagliga verksamheten?

– Inte alls. Det har förvisso inte gått som väntat, vi har helt enkelt haft dålig form på stallet, men man ska tänka på att det är den ”sämre halvan” av hästarna som varit igång. Det hade varit värre om man laddat för en riktigt bra start på året och det börjat så svagt.

Du har haft stora förväntningar på 2007 och framförallt på dina nyblivna treåringar. Har den tveksamma inledningen fått dig att skruva ner förväntningarna?

– Nej, vi har haft en kanonvinter och unghästarna ser väldigt bra ut. Framåt mars-april tror jag på full fart, men redan i februari kan publiken nog vänta sig att få se några fina treåringar från mitt stall, berättar Stig H.

Bättre utomlands

Om det gått dåligt för Stig H i Sverige en tid har det, genom Pampino och Lass Drop, flutit på fint i Frankrike. I dag startar Lass Drop i Prix de Belgique, genrepet till Prix d’Amerique.

Hur ser du på hans chans i dag?

– Med tanke på att de bästa hästarna säkert kommer att köras med sikte på kommande lopp tror jag att Lass Drop har en god möjlighet att tjäna fina pengar, säger Stig H.

Prix d’Amerique?

– Vi får se om Lass Drop har tjänat tillräckligt med pengar för att vara med, i så fall startar han där.

Startlista Prix de Belgique

Åke Svanstedt och Tag The Devil.

Per Nicklasson