Snygga styrningar, Björn

TRAV

”Man får inte sitta och sova”

Han körde två tunga favoriter, båda kända som osäkra och svårkörda.

Björn Goop darrade inte det minsta och lotsade in båda utan minsta problem.

Klart det är mästerligt.

Go on Pale hade två raka galoppmissar bakom sig när Björn Goop fick förtroendet att försöka få hästen rumsren. I går var det tredje gången han körde Go on Pale – och tredje raka segern. Och hästen har varje gång sett hur harmonisk och stabil ut som helst.

Trots att Björn fick backa ner Go on Pale i kön från början blev segern hur lätt som helst efter en tung slutspurt.

Mer jobb hade han bakom den andre tunge favoriten Min Narkissos. Den sprattlande hårdingen var visserligen riktigt nära galopp vid ett tillfälle men höll sig annars i trav hela upploppet ner och fick behålla segern den här gången.

– Man får precis inte sitta och sova när man kör den hästen, kommenterade Björn.

Sen kom Per

Efter Björns dubbel klev Per Lennartsson in i handlingarna och svarade med en likvärdig prestation. Först skrällde han med Lass Heathrow som fick ett drömlopp i draget på tappre tvåan Versace Boko.

– Den hästen var moralisk vinnare men det är ju tävling det handlar om, kommenterade Per.

Det blev helt rätt bakom Pappniak Laday också. Tidigt till ledningen och när sen favoriten inte hade sin bästa dag blev det en överlägsen seger. Första segern i karriären för den hästen.

– Men han har inte känts som en surputte och det visade han väl i dag, tyckte Per.

Daniel Olsson fick chansen som chaufför bakom Timo Nurmos hästar i går och tackade för förtroendet med att sätta dit Sir Remington. Det efter att ha förvånat med att släppa ledningen efter halvvarv och sen avgöra bakifrån i stället.

– Det är många som skriker om jag aldrig släpper ledningen. Helt fel, jag släpper nog täten i åtta fall av tio, meddelade Daniel bestämt.

Eddie Ekman

Eddie Ekman