Trav

Ingen världsklass - då garderar vi favoriterna

TRAV

Sportbladets Micke Nybrink: Visst luktar det dödens på Hot Tub

Bodens V75-omgång håller inte världsklass.

Men vad gör det när man har två givna spikar och ett par jätteskrällar att gå på.

Och så garderar vi omgångens två största favoriter.

Hot Tub (82 %) i V75-1 är mångas val av spik i morgon. Han lekte sig till seger i lördags efter att mer eller mindre knuffats fram till ledningen efter 500 meter. Givetvis har han fin chans igen, särskilt när det ser ut att bli billig spets på nytt. Men för mig är det otänkbart att lämna Rooney Boko (30 %) utanför systemet. Han var ju ruggig senast som trea i Harpers, endast slagen av Max Flukt och Spring Ray efter en tuff inledning i front och en stark spurt.

Visst luktar det dödens på Hot Tub men om denne är lite sämre (täta starter?) kan det bli pott.

Jättebedövaren Chilavert

V75-2 håller bra klass och jättebedövaren heter Chilavert (6 %). Han har varit ifrån ett tag men brukar gå bra efter vila och vi minns hur han kämpade i dödens på Crown Kemp senast på V75. Det var många stjärnor bakom den prestationen.

Naglo som brakfavorit (74 %) i guld känns tveksamt. Hur är formen? Och blir det inte dödens? Hoppas det! Jag garderar och tror mest på spurtkanonen Malabar Circle Ås (34 %) som gynnas av ett litet fält. Men om Gims New Moon (7 %) kommer till spets kan han vara stenklar.

I V75-4 tog det tre sekunder att hitta en spik. Cash Queen (70 %) har jag följt ett tag nu och det har lönat sig. Näst senast var hon förbannat bra när hon inledde i dödens i 13,5-fart första 1000 innan hon tog över och gled undan. Torskar hon nu håller jag käften ett tag.

Spikar Titan W.F.

Kallbloden i femte kräver sina streck. Jag litar nämligen inte alls på Hallsta Lotus (71 %), så bra är han inte. Roland (45 %) är, för att vara ett kallblod, ett fartmonster. Näst senast flög han fram över upploppet och före det var han toppbra när han joggade undan i spets. Senast? Ja, det då blev det fel, som man brukar säga. Och vrålsnabbe Gran Ivar (13 %) med Kihlström måste med.

Spik nummer två är lite fräckare. Jag tror stenhårt på Titan W.F. (47 %) och Robert Bergh. Hästen är i sitt livs form och Bergh lär skicka iväg honom från springspår.

I spets blir det inte ens spännande, bakifrån är det bara bra chans.

En eller alla i sista? Slut på pengar? Chansa med License To Kill (16 %), trots tolfte på 1640. Han är jättebra. Näst senast läskigt vass i spets och senast gick han 1.14 i

2 000 meter efter stor galopp utan att se trött ut.

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!