Trav

Minst en seger

TRAV

Stig H Johansson: Toamasina har spår ett – och vinstchans

Rätt bra laddat från stallet i V65 i kväll.

Går det som jag tänkt mig blir det åtminstone en seger.

Jag tänker på Toamasina i sjätte avdelningen. Hon har tidigare haft väldig otur i spårlottningen och fått dåliga utgångslägen. Nu har hon spår ett och det skall bli intressant. Hon möter några bra hästar men hon har bra form och jag tycker absolut att hon har vinstchans.

Citation (V65-1) har varit bra i de två starter han gjort för oss och jag tror att det här är en riktigt bra häst. Nu möter han den bäste i kullen men har i alla fall ett bättre utgångsläge och jag ger inte upp på förhand.

Camp David (V65-1) har också kanonform och ett perfekt läge. Men normalt skall han ändå få svårt att räcka mot de bästa.

Martina Cam (V65-3) har varit förkyld och stått över lite jobb. Hon tränar dock bra nu igen även om det kanske fattas lite innan hon är helt på topp. Martina Cam kan öppna bra och visst måste hon räknas tidigt.

”Har tänt till ordentligt”

Expensive Broline (V65-4) har tänt till efter kastration och har riktigt fin form. Lite risigt utgångsläge nu men skulle det lösa sig hyggligt med positionerna tycker jag att han skall vara med i matchen.

Ymers d’ Or (V65-4) är bättre än vad som går att utläsa i programmet. Senast blev hon fast invändigt men spurtade bra då luckan kom. Bra läge nu och hon kan vara en riktig rysare.

Taylor Boko (V65-5) var inte lika bra i aktionen senast som i starterna dessförinnan. Vi kommer att ändra lite i balansen till den här gången och hoppas att han fungerar bra igen. Det skall bli intressant att se hur han sköter sig mot dom här äldre och realativt rutinerade hästarna. Det här är ett test inför Sprintermästaren för att se om vi skall köra där. Men visst tycker jag att Taylor Boko skall med på V65-kupongen.

Sweet And Strong (V65-6) är lite ojämn i prestationerna men när hon har en bra dag är hon bra och skulle hon ha en sådan dag nu är hon inte helt borta.

Velvet Ås (V65-5) har alldeles för svårt läge för att kunna ta någon framskjuten placering.

Stig H:s V65-system

Stig H Johansson (sport@aftonbladet.se)

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!