– Nybrinks kritik är för onyanserad

Foto: ALN
TRAV

Micke Nybrink sågar Solvallas bana och påstår att den är sämst i landet.

Något travbanechefen Tore Fyrand reagerar på.

– Nybrinks kritik är för onyanserad och populistisk, säger Fyrand.

I tisdagens Sportbladet ger krönikören Micke Nybrink en rejäl känga till Solvalla och deras banpersonal. Nybrink menar att banan håller för dålig klass och att den är sämst i landet.

”Hästar förbereds minutiöst, hästägare lägger ned miljoner och tränare och hästskötare jobbar dygnet runt. Men banan är usel. Tommy Hanné vann ett lopp på Solvalla i onsdags och tyckte man lika gärna kunde köra på asfalten utanför. Hur kan det vara så svårt? Snart är det Elitloppet och Solvalla har en av Sveriges sämsta ovaler. Djuren tar stryk, de enda vinnarna är veterinärerna. Inte ens Solvalla sparar pengar för det handlar bara om kunskap och inställning”, skriver Nybrink.

”Fantastisk bana”

Den hårda kritiken får Solvallas travbanechef Tore Fyrand att reagera. Han håller med Nybrink om att banan var under all kritik förra onsdagen, men att det innan det varit bra förhållanden på Solvalla under deras intensiva tävlingsperiod.

– Det är inget tvivel om att våran bana var för dålig i onsdags, det sticker vi inte under stolen med och det tar vi till oss. Men vi har kört 23 tävlingsdagar i vinter och haft i genomsnitt den bästa vinterbanan hela tiden. I lördags hade vi en fantastisk bana med tanke på förhållandena, säger Fyrand.

Han fortsätter:

– Banan har varit väldigt bra hela tiden och vi har fått mycket beröm av de aktiva. Innan tävlingarna har en del aktiva varit in och kört fort, det visar att banan är bra.

Vad säger du om Nybrinks kritik?

– Den är för onyanserad och populistisk, säger Tore Fyrand till Trav365.