Kusken om taktiken: Känner mig inte slagen

TRAV

Iceland är dagens största favorit på Solvalla och spiken för många i jakten på 20 miljoner.

Men han kan få svar om ledningen – och vara i fara.

– Jag känner mig inte slagen. Om hästen känns bra kan det bli så att han får gå i ledningen, säger Johnny Takter bakom motbudet Harpers Joker.

Just nu sitter många travspelare runt om i landet och försöker lösa kvällens V64-gåta på Solvalla. Kvällen till ära är det superjackpott på V64 och en ensam vinnare kan ta hem 20 miljoner kronor, lika mycket som ligger i en V75-omgång en ”vanlig” lördag.

Kvällens största favorit är Elitloppsvinnaren Icleand i V64-1 som är streckad på över 80 procent av kupongerna. Loppet går över kort distans och värste motståndaren Harpers Joker  startar från spår två, medan Iceland inleder från bricka fyra.

”Ska bli intressant”

Johnny Takter, kusk bakom Harpers Joker, berättar nu för Trav365 om taktiken som kan bli avgörande för loppet. Harpers Joker är extremt startsnabb och Takter är inne på att eventuellt svara ledningen och ge Iceland ett tungt lopp.

– Hästen kändes riktigt fin senast och jag har nog aldrig känt honom så fräsch sedan fyraåringssäsongen. 1 600 meter är en bra distans och trots att han möter väldigt bra motståndare så känner jag mig inte slagen. Det ska bli intressant att se vart han står.

Kör du i ledningen?

– Det är svårt att säga. Jag släpper bara ledningen om det går för fort. Då utgår jag från att någon annan är bättre än min att springa fort. Men det finns ingen anledning att släppa om det går sakta. Om hästen känns bra så kan det bli så att han får gå i ledningen, men det kan bli tredje inner också. Det får inte bli något idiottempo men jag tror att min häst kan gå en 1.11-repa. Normalt sett slår han inte Iceland men han har varit lite ojämn och min häst är på hugget, det blir intressant, säger Johnny Takter till Trav365.