Redén: ”Kanske kan bli nominerad i framtiden”

Foto: Lars Jakobsson, Kanal75
Daniel Redén är inte nominerad till Årets tränare på fredagens gala. Går inte på festen - väljer Paris eller skidåkning i Åre istället.
TRAV

Succétränaren Daniel Redén är inte nominerad till Årets tränare - trots enorma framgångar 2017.

En stor miss enligt Sportbladets krönikör Mattias Karlsson.

– Jag får försöka komma igen och kanske kan bli nominerad någon gång i framtiden, säger Redén.

På fredag går Årets Hästgalan av stapeln i Stockholm.

Både två- och fyrbenta ska hyllas för sina insatser under 2017.

Sportbladets krönikör Mattias Karlsson är kritisk till upplägget för galan - och varför den placeras i slutet av februari.

– Tidpunkten tar luften ur spänningen, skriver han.

”En annan miss”

Karlsson är även oenig med juryn som sköter nomineringen. Bland annat så ogillar han att Björn Goop inte är nominerad till Årets kusk, trots att han vann Elitloppet efter en startkupp med kulthästen Timoko.

Dessutom är han förundrad varför Daniel Redén inte är nominerad till Årets tränare.

– En annan miss, skriver han.

Rekordår

Redén hade ett rekordår vad gäller inkörda pengar till stallet, Stall Zet, drygt 25 miljoner kronor och han blev den första svensk någonsin som haft med hela fyra hästar i världens tuffaste travlopp, Prix d’Amérique.

Dessutom startade han tre hästar i Elitloppet, där stallets affischhäst, Propulsion slutade tvåa. Samme Propulsion blev dessutom vid segern i Hugo Åbergs Memorial den snabbaste hästen i Europa genom tiderna när han sprang 1.08,1 över 1609 meter auto.

”Jobbar naturligtvis mot att få ett erkännande...”

Daniel Redén tar den uteblivna nomineringen med ro.

– Jag kan inte gå på det, det är ju någon typ av jury som tar ut det där. Vi hade ett fantastiskt år, vi gjorde inte så många starter, men vi vann många stora lopp, vi hade fyra hästar med i Prix d’Amérique och tre i Elitloppet. Det är klar att jag är stolt över vad hela teamet, vad vi gjorde 2017 och vad vi körde in per start. Det är stenhård konkurrens bland tränarna och jag har, som sagt, svårt att uttala mig, säger succétränaren med bas utanför Enköping.

– Man jobbar naturligtvis mot att få ett erkännande på en gala, det är väl klart, men det var inte vår tur nu. Jag får försöka komma igen och kanske kan bli nominerad någon gång i framtiden.

Ska du gå på galan?

– Nej. Jag kanske åker till Paris (stallets Call Me Keeper startar i storloppet Prix de Paris på söndagen) eller så kanske jag åker till Åre och åker lite skidor. Jag måste också få vila huvudet lite efter Paris-äventyret. Jag tar det lite piano och står över galan i år.

Vem tror du blir Årets tränare?

– Det är ett bra gäng. Må bäste man vinna, säger Daniel Redén.

Åtta storloppsvinnare 2017 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM