Efter skenturen – nu jagar han revansch

TRAV

Efter skenturen i Finland.

Nu jagar Myllarfaks revansch på V75 där han ska förstöra för jättefavoriten Hallsta Lotus.

– Hallsta Lotus har visat sig sämre bakifrån, strular det för honom är vi med där framme, säger tränaren Gunnar Melander.

Gunnar Melander och hans stjärna Myllarfaks var för lite mer än vecka sedan i Finland för att tävla i Nordiskt Mästerskap för kallblod. Förberedelserna inför loppet hade varit perfekta för Myllarfaks men mitt i loppet krockade tre ekipage ihop vilket gjorde att Melander störtade i backen. Myllarfaks skenade runt banan innan han kunde fångas in – utan skador. Även Melander klarade sig utan större skador och i samband med olyckan blåstes loppet av och Myllarfaks fick sedan inte vara med i loppet.

Nu har Myllarfaks vilat upp sig i en tio dagar och på lördag syns han på travbanan igen då han start i V75-2 på Gävletravet. Hästen hade tur i spårlottningen och fick bricka ett bakom startbilen över kort distans och tränaren är nöjd med sin häst.

– Han har känts jäkligt fin och gör det fortsatt, formen verkar bra, säger Gunnar Melander.

”Löser sig perfekt”

Nordiskt Mästerskap vanns av Hallsta Lotus som även är med i loppet på lördag. För tre veckor sedan besegrade Myllarfaks Hallsta Lotus i ett lunchlopp på Dannero  – och tränaren tror att det är möjligt på lördag igen.

– Vi fick en väldigt bra löpning och dessutom var det lång distans. På lång distans klarar han av de flesta i Sverige nu, men över kortare distanser har Hallsta Lotus visat sig otroligt bra.

– Skulle det strula för Hallsta Lotus och det löser sig perfekt för Myllarfaks så är vi med dem.

Kan han ta ledningen från spår ett?

– Ibland är han riktigt startsnabb och han kan ta ledningen. Är det bara fast bana så kan han öppna bra men det kanske blir svårt att hålla ut Sletvoll Rambo som kommer utifrån. Kommer han till spets så finns det inget annat att göra, då måste vi prova.

Finns det någon möjlighet att besegra Hallsta Lotus?

– Hallsta Lotus är inte som bäst när han får gå inne i fältet, om han kommer på vingel brukar han inte vara lika bra. Hallsta Lotus är sämre bakifrån, och skulle han hamna lite fel på det är det intressant, säger Gunnar Melander.