Westholm: Jag tror att han vinner loppet

TRAV

Vinna eller försvinna – galopp eller inte.

På lördag startar hyperkapable Nelle d'Amour på V75 och tränaren tror på segerchans.

– Om han får en bra start och inte galopperar så tror jag att han vinner, säger Jörgen Westholm om skrällen i V75-7.

Sexårige Nelle d'Amour är en mycket kapabel häst som så gott som alltid dyker upp långt framme i resultatlistorna de gånger han inte galopperar. Men det är just det där med galopperna.

Jörgen Westholms häst har mycket lätt till att ta galopp och Nelle d'Amour har galopperat i 27 av sina 44 starter. Trots galopperna har hästen vunnit åtta lopp och tjänat 560 000 kronor. Jörgen Westholm har alltid hållit Nelle d'Amour högt och man hör på honom att han tror mycket på sin häst i framtiden – om han börjar sköta sig mer regelbundet.

– Nelle har extremt hög kapacitet men han har inte förstått att han ska visa det i sulky ännu. I monté har han redan visat sig vara en av de bästa och jag väntar på att polletten ska trilla ner för honom, då har han mycket pengar att tjäna, säger Westholm som i framtiden har planer på att starta hästen utomlands.

– Får han lite mer pengar på sig så kommer vi prova på de franska banorna. Jag tror att han ska passa bra där.

Tvåa

På lördag startar sexåringen i V75-7, Hilda Zonetts lopp, med 200 000 kronor till vinnaren. I förra veckan årsdebuterade Nelle d'Amour då han slutade tvåa. Så klart tog han till en galopp kort efter start – men det var inte hästens fel enligt kusken.

– Nej, jag kom lite för långt ner i snön och han blev störd av min sidledsmanöver. Jag kom lite snett på det i volten och han galopperade. Han var jättefin efter det och kändes väldigt bra.

”Står bäst till i loppet”

Den här gången får Nelle d'Amour Per Lennartsson i vagnen för första gången då Westholm väljer att köra en av sina andra hästar i loppet. Hästen inleder från spår sex i voltstart och Westholm tror på sin häst.

– Från spår sex kan det tänka sig att han går felfritt, han får ett långt anlopp men det är ändå över 50 procents galopprisk. Men skulle han sköta sig och han får ledningen eller dödens tidigt så tror jag att han vinner loppet. Om han sköter sig som han gör i träning så står han bäst till i loppet av de här hästarna. Han går en 1.14-tid med bra bana, säger Jörgen Westholm till Trav365.