Petade sig själv – nu gör han succé

TRAV

Doldisen sågar sin egen insats – sätter upp stjärnkusken på sin V75-häst

Tränaren själv är inte nöjd med sin kuskinsats.

Då petar han sig själv som kusk och sätter upp toppkusken Johnny Takter på sin V75-häst Joker Stursk.

– Jag körde så jävla illa på Eskilstuna, säger tränaren Johan Nilsson.

Johan Nilsson är doldisen som kan vinna på V75 på lördag. Proffstränaren flyttade i somras till  Jim Fricks gård i Östuna, strax söder om Uppsala där han bedriver sin verksamhet.

På träningslistan står sju hästar och en av dem, Joker Stursk,  är aktuell vid helgens V75.

”Riktigt bra häst”

Johan Nilsson har höga förhoppningar om sin häst och menar att han utvecklas hela tiden.

– Jag tror att jag kommer med en riktigt bra häst. Jag tror det kommer bli en klassklättrare framöver, det är en riktigt bra häst. Han har inte haft den fysiska muskelkapaciteten ännu men nu blir han starkare och starkare vilket gör honom bättre, menar han.

Trodde på seger

Hästen har fin form för dagen och vann senast på lunchtravet på Gävle i början av oktober. Då körde Tony Wallin hästen till vinst.

– Hästen gjorde en bra prestation senast och var rätt så oberörd efter loppet. Jag hade förväntat mig att han skulle vinna det loppet och det känns som att det är rätt utveckling i honom.

”Körde illa”

I tidigare starter har Johan Nilsson själv kört hästen, men efter ett misslyckat lopp senast på Eskilstuna väljer han att avstå och sätter upp Johnny Takter istället.

– Jag körde så jävla illa på Eskilstuna så jag hoppar av lite. Jag körde inte så vaket där så. Det känns rätt att testa något annat.

Hur tycker du att Takter ska köra?

– Takter får känna efter själv. Det är inte så mycket att göra från spår elva. Vi får se hur det artar sig.

Vad tror du om chanserna?

– Jag tror att han kommer vara med där framme. Hästen känns väldigt fin. Jag tycker att man ska ta med hästen på kupongen. Jag har förhoppningar. Jag tror på bra chans trots spåret. Det ska bli kul att se på lördag, säger han.