Snickaren: Jag vann på V75 – två gånger

TRAV

Snickaren Jonas Ripadal vann två storvinster på V75 – på två månader.

Efter spelsuccén för några år sedan fortsätter han att spela på V75.

Nu siktar skrällspelaren på vinst i VM i V75.

– Jag har anmält mig, det ska bli intressant att se vad man kan åstadkomma, säger han.

Foto: Jonas Ripadal drog in storvinster på V75 – två gånger om på kort tid.

Jonas Ripadal, 39, beskriver sig själv som en favorithatare och gillar att ta med skrällar i sina system. Fram tills för ett par år sedan hade han aldrig vunnit på V75. Då drog snickaren till med två storvinster – på två månader. En vinst på 100 000 kronor och en på 80 000.

– Det var trevligt. Det är alltid kul när det händer, säger Jonas Ripadal till Trav365.

”Garderar största favoriterna”

Nu, några år efter spelsuccén, fortsätter Ripadal att spela på V75. Fortfarande efter samma koncept: Leta skrällar och spela med liten insats. Men några större vinster har det inte blivit på den senaste tiden.

– Inte på V75. Jag spelar för de stora pengarna, då vinner man inte så ofta, men det kan smälla till då och då, säger Jonas Ripadal.

– Jag spelar V75 varje lördag och satsar mellan 50-100 kronor varje gång. Normalt sett så brukar jag ta experternas skrällar och spika dem. Sedan garderar jag alltid de största favoriterna, fortsätter han.

Vad är det bästa med V75?

– Det är analyserandet. Man läser på en hel vecka och försöker att hitta skrällar som ska, och kan, vinna. Miljön, olika banor och förutsättningar, det är tjusningen med V75, säger Jonas Ripadal.

På lördag drar ATG igång tävlingen VM i V75. Ska du vara med?

– Ja, jag har anmält mig. Det ska bli intressant att se vad man kan åstadkomma. Nu går vi in i de årstiderna då de kan skrälla lite...