Sportbladets V75-tips

TRAV

Lördagens V75-omgång på Bergsåker gav inga jättepengar men visade ändå vilket fantastiskt spel V75 är. Trots att favoriter som Classic Tile, Torvald Palema och framförallt Hallsta Lotus infriade förväntningarna sprang utdelningen upp i 25 000 kronor, utan att det var några egentliga skrällar utöver dessa favoriter.

Sedan gäller det ju att göra rätt också. Vi hade sjuan rankad på fullt godkända 72 rader men lyckades ändå bara få fem rätt.

Solvalla på lördag, och då känner vi oss alltid lite kaxigare på förhand. Fast det var innan vi såg svårighetsgraden på omgången – några av loppen är ruskigt svårlösta och det luktar miljoner lång väg till den som lyckas hitta sjuan.

Vi hade inte haft något emot att helgardera både V75-5 och V75-7 men för att ha haft råd med det hade vi behövt en spik till utöver de två, Alvena Pampas (bilden) och Singing Matilda, som vi valt att gå på.

V75-1

Loppet

Om Alvena Pampas kommer bort är det många om budet.

Tipsettan

Alvena Pampas är såld. Därför körs han av en ny kusk den här gången. Cristophe Martens har trots att han kört få lopp i Sverige hunnit med att göra sig rätt impopulär med sin ovårdade körstil. Det är det som oroar oss lite: att någon av kuskarna ska få för sig att sätta Martens på plats. Annars har Alvena Pampas normalt sett toppchans i ett sånt här lopp, så fin som han var i årsdebuten.

Motbuden

Ändå ner till nummer 12 för den som har råd?

Skrällbudet

Traveling Man kan nog blir lite för bortglömd.

Spetsbudet

Nummer 3 är snabb nog att kunna utmana nr 2.

! Statistik­vinnaren

Alvena Pampas.

V75-2

Loppet

Vi löser det här annars öppna loppet med att spika en formstark häst med bra spår.

Tipsettan

Singing Matilda har bra chans, om hon lyckas hålla ledningen.

Motbuden

Essien såklart. Lightning Kronos är fin.

Skrällbudet

Tara Defi står bra till.

Spetsbudet

Singing Matilda.

! Statistik­vinnaren

K.L.M.Prelong.

V75-3

Loppet

Ingen av deltagarna har ännu i år visat framfötterna på allvar. Efter noggrant övervägande har vi kommit fram till att det ändå känns bra med fyra.

Tipsettan

Iceland tippas på att han borde gå framåt med loppen han fått göra på slutet. När han är i form spelar det inte så stor roll vilken resa han får.

Motbuden

När vi såg deltagarna ­men att spåren ännu­ inte var lottade, tänkte vi: Hoppas att Beanie M.M. får ett bra framspår, för då spikar vi. Nu blev det inte så – snarare tvärtom faktiskt – men han är ändå ett givet bud trots lite tapptrav till slut i årsdebuten. Yield Boko känns intressant. Har gjort sina flesta lopp i spets men går bra bakifrån också.

Skrällbudet

Scarlets Aino om toppformen infinner sig.

Spetsbudet

Många snabba men det står mellan nr 1 och 2.

! Statistik­vinnaren

Yield Boko.

V75-4

Loppet

Vi garderar den givna tipsettan, och spikbudet, med två spetskandidater och en formstark häst under utveckling.

Tipsettan

Så fin som Belgrado har varit i två starter i år är han ett spikförslag. Han kommer dock med all säkerhet att bli väldigt uppskruten och kanske därmed lite för mycket betrodd, det är trots allt en orutinerad häst.

Motbuden

Silvinho Bob och Kriss Kross Face är de två troligaste spetskandidaterna och som sådana intressanta.

Skrällbudet

Mr Q.L. får inte glömmas bort, han är bra nu.

Spetsbudet

Silvinho Bob är snabb ut, liksom Kriss Kross Face. Båda dessa är säkert sugna på att testa i ledningen, vilket innebär att Belgrado i så fall inte får något gratis.

! Statistik­vinnaren

Forrest Jump.

V75-5

Loppet

Vidöppet.

Tipsettan

Out of Question är en fin travare. Kanske att hon har lite svårt att sticka nosen först.

Motbuden

Många, hela tolv.

Skrällbudet

Shakira Tuna.

Spetsbudet

Out of Question?

! Statistik­vinnaren

Dreamalittledream.

V75-6

Loppet

Här ligger det lite för hårt tempo hela vägen, å andra sidan är banorna snabba nu och det kan ändå bli tufft för köhästarna att hinna ifatt.

Tipsettan

Vekas Pride har dragit på rejält i ledningen i två starter i rad. Näst senast fick han ge sig, senast höll han undan på stumma ben – men var mycket bra.

Givna tipset men ingen spik.

Motbuden

Mellby Turbo slog av Vekas Pride näst senast. Han kan utmana i spetsstriden men siktar kanske på en ryggresa igen – så att han inte stressar upp sig för mycket.

Skrällbudet

Aggas Dyring håller formen trots tuff matchning.

Spetsbudet

Många startsnabba men det bör ändå stå helt melllan Vekas Pride och Mellby Turbo, med fördel den förre.

! Statistik­vinnaren

Aggas Dyring.

V75-7

Loppet

Ett otroligt svårt lopp – helgardering påbjuds för den som har råd.

Tipsettan

Marshal Hackstable är mycket startsnabb, laddas och släpper till någon bra och hoppas sedan att luckan kommer? Senast dök den inte upp men om den gör det i tid nu blir han mycket farlig.

Motbuden

Felix Vingboons är rejäl och även om det ligger för en tuff resa från sjundespår rankas han upp. Incredible Accent måste fortsatt räknas även om han inte är lika vass som tidigare. Flip a Coin är en mycket bra stayer.

Skrällbudet

Wiss Rambo är en bra spurtare.

Spetsbudet

Marshal Hackstable frontar och släpper till Incredible Accent? En häst som man brukar få luckan bakom.

! Statistik­vinnaren

Incredible Accent.

Per Nicklasson