”Jag kom hit utan pengar och mat”

1 av 3 | Foto: ATG Play
Darko Stankovic äger Gareth Boko, och fick 1,4 miljoner kronor för segern
TRAV

Per Lennartsson vann det klassiska travloppet Svensk Uppfödningslöpning med Gareth Boko på Jägersro travbana under lördagen.

Det gav hästens ägare Darko Stankovic 1,4 miljoner kronor.

– Det här är stort för en kille som mig, sa 40-årige Darko Stankovic i TV12:s direktsändning.

Eskilstunaproffset Per Lennartsson har haft ett tungt 2015.

Stallet har visserligen kört in mer pengar än i fjol – men långt ifrån det som Lennartsson är van vid.

Derbymissen med Cash Gamble från sensommaren, som tillhörde en av förhandsfavoriterna, är något som grämt travtränaren.

Under lördagen vann dock Per Lennartsson Svensk Uppfödningslöpning med tvåårige Gareth Boko – segerglädjen hos firma Lennartsson gick inte att ta miste på.

Det gjorde den heller inte hos Gareth Bokos ägare, krögaren Darko Stankovic, 40.

Då Gareth Boko var anmäld till premiechansningen dubblades förstapriset, och Darko kunde räkna in 1,4 miljoner kronor.

”Kom hit i gympaskor”

– Det här är stort för en kille som mig. Jag kom till Sverige med min mamma utan pengar och utan mat. Det här är mycket pengar för en kille som kom till Sverige i gympaskor från Jugoslavien, sa en sprudlande glad och tagen Darko Stankovic i TV12:s direktsändning och fortsatte:

– Det här är en dröm, jag skulle vilja att alla någonsin får uppleva det här. Det är lika bra som när man får sitt första barn.

Darko Stankovic berättade också i TV12:s direktsändning att han skänker tio procent av segerchecken till välgörande ändamål i sitt forna hemland.

”Har varit kaos”

Kusken och tränaren Per Lennartsson var givetvis också mycket nöjd efter segern, och det hördes att segern var en lättnad för honom.

– V75 har varit kaos för oss i år, men nu har vi ett kanonstall på gång så nästa år ska vi ändra på de här siffrorna, sa Lennartsson i segerintervjun.

Per Lennartsson gav sin unghäststjärna ett perfekt lopp i andra par utvändigt och vred på som förstahäst i tredjespår 600 meter från mål, bitvis fungerade dock inte alls aktionen för Gareth Boko och segern satt hårt åt. I duell med Joakim Lövgrens Racing Mange tog sig Gareth Boko förbi precis i sista steget.

– Det är fantastiskt bra gjort av hästen, han hade bitvis jätteproblem med aktionen i dag, jag vet inte om det var det stumma banunderlaget. Att han kunde vinna ändå är helt fantastiskt. Det är det här som är fantastiskt med tvååringar, de ger aldrig upp, de bara försöker och försöker, sa Per Lennartsson.

Svensk Uppfödningslöpning är det största travloppet i Sverige för tvååriga hästar, och kördes under lördagen på Jägersro som V75-5.

Här kan du se loppet   

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav