Foppa: Jag tippar lite med hjärtat

TRAV

Peter Forsberg hjälper dig i jakten på V75-miljonerna.

Här är Foppas V75-tips, exklusivt för Trav365:s läsare.

– Jag tippar lite med hjärtat, säger Foppa som har sin stjärna Adrian Chip till start i Sundsvall Open Trot.

Hockeylegenden är mycket travintresserad och äger flera hästar.

Den i särklass bästa är Adrian Chip som har sprungit in 8,4 miljoner kronor.

I V75-7 gör han sin första start mot den äldre eliten. Han möter knivskarpt motstånd men fyraåringen är en häst utöver det vanliga.

– Det var synd på läget och från spår tio blir det inte lätt. Fast å andra sidan är bra att bara kunna smyga med utan någon press. Det går inte att ha några krav på Adrian i gulddebuten, säger Peter Forsberg.

– Det blev ett väldigt bra lopp och det är kul att vara med när det är hemmaplan. Men det är alltid lite nervöst att se hästen tävla.

Två säkra spikar

Bergsåker är värd för veckans V75-tävlingar. Det är god sportslig klass och Peter Forsberg har gjort ett V75-system. Han förlitar sig till spikarna Järvsöfaks (V75-5) och Loy Lavec (V75-6).

– När det gäller Järvsöfaks så är väl kommentarer överflödiga. Bästa spiken.

– Och Loy Lavec tror jag tar ledningen då han har perfekta förutsättningar. En startsnabb och bra häst med en vass kusk i Lasse Lindberg i vagnen. Han har väldigt bra form och dessutom är det hemmaplan.

I Sundsvall Open Trot har du med två hästar. Triton Sund och din egen Adrian Chip..?

– Det är en chansning. Loppet är öppet och det är en eller alla. Triton Sund är min första häst. Och Adrian Chip tippar jag med hjärtat, säger Foppa.

Michael Carlsson/Minimedia