”Det här har blivit lite uppförstorat”

1 av 2 | Foto: Patric Skoglund.
TRAV

Flera toppkuskar och tränare går till attack mot intervjuerna strax före start.

Men reportrarna tycker inte att det blivit svårare att jobba.

– Jag tycker att de ställer upp väldigt ofta, säger reportern Patric Skoglund.

Tränare som Roger Walmann och Stig H Johansson har tagit upp problemet med intervjuer strax före start.

Roger Walmann vill inte att kuskar som kör hans hästar ska ställa upp på intervjuer minuterna innan loppet.

Men trots att flera aktiva är irriterade har inte reportrarna märkt någon skillnad vid intervjuerna.

– Det har absolut inte att blivit svårare. Jag tycker att de ställer upp väldigt ofta. Kan de inte ställa upp på intervjuer för att hästen inte kan skritta så säger de till. Jag tycker att det fungerar väldigt bra. Örjan Kihlström kom fram till mig i måndags och sa att han tänker fortsätta vara med på intervjuer om det fungerar med hästen. Jag hoppas att kuskarna förstår mervärdet av att vara med, säger Patric Skoglund.

Göran Borgås, som ofta är programledare vid sändningarna av lunchtravet, förstår att kuskarna kan tycka att det blir jobbigt.

– Det är sällan jag arbetar som reporter, men jag har all förståelse att de vill förbereda sig i lugn och ro. Men det finns en konflikt eftersom produktionsbolaget vill göra ett så bra program som möjligt och de aktiva vill koncentrera sig.

TV-reportern Åsa Elmroth har inte märkt någon förändring bland de aktiva.

– Jag tycker inte att det har blivit någon skillnad. Det här har blivit lite uppförstorat. Men jag blev lite förvånad över Åke Svanstedts uttalande eftersom han sällan ställer upp på intervjuer strax före loppet. Han brukar vara ute och köra med sina hästar. En del säger nej på grund av att hästen är för het, men jag upplever inte att det är några problem.