Gränser är till för att tänjas

TRAV

Vissa saker kan man inte ­göra. Enligt George Costanza­ i ”Seinfeld” kan man till exempel inte byta ut sin flickvän mot hennes rumskamrat – ”it can’t be done”.

Andra saker bör man inte göra. Som en flerkupong på V75 till exempel. Nästan omöjligt att sätta, om ni frågar mig.

Gränser är dock, som Carrie Fishers karaktär säger till ­Tina Feys karaktär Liz Lemon i ”30Rock”, när hon föreslår en sketch som går ut på att måla en vit man svart och sedan ha en färgad man att kalla­ honom ”N-ordet”, till för att tänjas.

För min del är gränstänjande att spela en flerkupong på V75. Efter att ha garderat bland annat Welat Boko förra veckan (trots att hon uppfyllde alla kriterier för en bra spik) tänker jag den här veckan lita på alla de favoriter som på förhand ser lika svårslagna ut som hon gjorde. Kasta tvivlen överbord!

Jaded höll senast

I V75-1 tar jag dock inte ställning. B.B.S.Bigtrade är otroligt uppskruten och har läget. Bra chans, förstås. Men från Hugo Åbergs-dagen har jag tre insatser som fastnat på näthinnan. Jaded som höll fantastiskt från dödens i huvudloppet och Russell Novembers spurt i samma lopp. Samt Teaser Elegances uppvisning, han svepte fältet via 08,5 sista 700, i ett lopp utanför V75-kupongen.

Efter det har Teaser Elegance fortsatt imponerat i två raka segrar i enkla gäng. Jag är inte helt säker på att B.B.S.Bigtrade är en bättre häst än Teaser Elegance och streckar därför båda.

V75-2 garderar jag också. Den som vill gå rakt ut spikar Allram A.E. som troligen – han är dock svårbedömd med voltstart – har bra spetschans. Absolutfin är kapabel för klassen och Kinscem Pride blir allt bättre, ruskigt speedig dessutom. De två blir mina garderingsstreck.

I V75-3 är det kanske största hotet mot Redford Tuna i spetsstriden, Mr Brown, struken. Som det ser ut nu ligger vägen mot spets och därmed seger öppen för Redford Tuna, som senast gjorde ett topplopp i dödens i hårt tempo.

Open Trot vidöppet

Mer Åke Svanstedt i V75-4. Larome svarade för en superdebut i hans regi och är hon lika bra igen blir hon mycket svårslagen. Frillan Filiokus och Flamingo Broline är tänkbara garderingsstreck, men inte för mig, för då blir mitt system för stort för att göra en flerkupong av.

Järvsöfaks vinner givetvis V75-5, Svenskt Mästerskap. Ska man göra flerkupong finns det i alla fall inget utrymme att gardera honom. I och med att han varit skadad finns det frågetecken kring honom.­ Men comebacken var tillräckligt bra för att jag ska lita på honom.

Loy Lavec radar upp segrar och kommer att fortstätta sin segerrad i V75-6. Pang till spets är det enklaste segerreceptet i boken, och det som gäller för Loy Lavec.

Sundsvall Open Trot är vid­öppet. Den som spelar med hängslen och livrem helgarderar. Den som gör en flerkupong (moi) streckar fyra stycken, Colombian­ Necktie, Simb Chaplin, Jaded och Adrian Chip. Den som vill vara hårdare än alla andra spikar Jaded. Ju mer jag funderar; jag undrar om inte han trots allt sitter i ledningen efter ett halvvarv.