Wangle: ”Snacka om overklig insats...”

TRAV

Det blev minst sagt en internationell dominans på V86.

Dubbla vinster till Tyskland – och så finskt segerjubel.

Rauno Pöllänens uppvisning knäckte allt – WOW!

Opalis var en tysk bombvinnare i arkivet.

Så även i V86-loppet. Jag kan inte förstå hur hästen inte tjänat mer pengar.

Lil Belinda var omgångens miljondrag på förhand – med första jänkarvagn och en Kenneth Haugstad i sulkyn. Finskan spurtade sylvasst och vann lätt.

Och så vann profilen Thorsten Tietz med urläckra tysken, Jamie Oliver. Bon Apetit, minst sagt.

Svenskarna hade det hett om öronen på V86-omgången men det är ju riktigt skoj med många internationella inslag.

Kvällen avslutades med ett rekordlopp av Västerbo Grobois – snacka om overklig insats...

I övrigt:
Christoffer Eriksson hade sin sämsta dag på länge. Gick nått hans väg? Han valde bland annat tredje invändigt med Pajas Face, trots helstängt huvudlag på och chans på tredje ytter. Hästen fastnade med allt sparat i mål. Han körde galopp med Come And Dream innan loppet hann starta och blev fast med betrodda Serengeti.

Aja, han får glömma V86-kvällen snabbt, han kommer i alla fall bli Årets Kusk på Hästgalan på fredag. Allt annat vore parodi.

Här är Sportbladets plusbetyg på omgången

Västerbo Grobois: Det var totalt chockartat. Att Västerbo Grobois ska öppna i den farten, tåla trycket från Titan Brodde och hålla undan från Etosha Boko och vinna på 1.11,5? Låt mig se om loppet och se om det verkligen är sanning. Är det så, ja då är det bara att hylla vinnaren. Fem plus utan snack. Vilken KROSS!

Jamie Oliver: Kvällens läckraste häst vann också hur enkelt som helst och den profilstarke tysken, Thorsten Tietz, visade upp sin häst i häftig stil. Och lättare kan man knappast vinna ett V86-lopp och hästen blir att räkna med framöver då det verkar finnas både styrka och snabbhet i kroppen. Pass upp!

Sharp Dream: Kan villigt erkänna att jag aldrig trodde att Sharp Dream skulle vinna från dödens på det där sättet. Oj, så bra! Jocke Lövgren låg lågt innan, men Sharp Dream visade sig bara bäst trots det tunga resan. Vilken utveckling som hästen stått för. Imponerande.

Largo: Gjorde som Hans-Owe Sundberg sa i alla intervjuer – satsade på knock-out och lyckades. Styrde tidigt fram i dödens och reglerade sedan fältet. Kunde slå klorna i favoriten och höll undan för alla konkurrenter. Det var starkt.

Lil Belinda: Testades med första jänkarvagn och det var ett fränt intryck när hästen flög lågt över upploppet. Kenneth Haugstad satt upp för första gången och det gav härlig effekt. Eller var det kanske jänkarvagnen som gjorde det mesta? Oklart...

Una Blessed: Stod knappast att känna igen och att hästen blev av ledningen sa allt om att hästen inte mådde helt 100 för dagen. Såg inte bra ut någon gång i loppet och trots att hästen fastnade i ryggar så var det knappast den häst som jag är van att se.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86