– Jag börjar träna hästar på måndag

TRAV

Kari Lähdekorpi börjar som travtränare igen.

Från och med måndag tränar han 30 hästar på gården i Halmstad.

– Det känns konstigt att stå vid sidan av och att inte kunna göra något, säger han till Trav365.

I april gick en av Sveriges största och framgångsrikaste tränare, Kari Lähdekorpi, ut med bomben att han skulle sluta som travtränare.

Men nu är Lähdekorpi, som Trav365 berättade om under tisdagen, tillbaka i Sverige igen efter att ha bott i Finland under sommaren.

”Börjar på måndag”

Nu kan Trav365 avslöja att Kari börjar som travtränare igen på gården i Halmstad.

– Jag börjar på måndag och kommer ha ungefär 30 hästar på träningslistan. Vi ska flytta lite hästar hit och dit, men det blir någonstans där. Det är mina egna hästar, några delägda och 4-5 som jag inte äger som jag kommer träna, säger han.

Varför tar du det här beslutet?

– Det känns konstigt att stå vid sidan utan att kunna göra något själv. När man har varit företagare i hela livet så är det tufft att bara sluta. Det är även lite ekonomiska skäl som ligger bakom det här beslutet.

”Absolut inget mot Stefan”

Under sommaren har Stefan Persson tränat sina hästar på Karis gård utanför Halmstad. Det kommer han fortsätta med, men de båda kommer inte att ha något samarbete.

– Stefan kommer hyra boxar här och han kommer att ha kvar några hästar som jag hade tidigare, säger Lähdekorpi.

Har du varit besviken på Stefan Perssons resultat med hästarna?

– Nej, det är absolut inget mot Stefan, men jag visste inte hur svårt det var att stå vid sidan. Jag tänker annorlunda än vad 99 procent av de övriga svenska tränarna gör. Jag startar ofta, om de har form så får de starta på och jag har aldrig sett något negativt med det. Jag hade aldrig kunnat köra in så mycket pengar som jag har gjort genom åren om jag inte hade låtit hästarna starta på ofta. Jag har lite svårt att se att de andra tränarna inte startar på som jag har gjort, säger Lähdekorpi.

– Det blir väl inga större rubriker med mina hästar, men jag har ett par hyggliga hästar.

Vi har haft en omröstning på sajten om läsarna vill ha dig tillbaka som tränare. Stora delar av de som röstat vill ha det. Hur känns det stödet?

– Det känns bra naturligtvis, men det här kommer bli en lite annan verksamhet än den jag hade tidigare. Vi får se hur det går, säger Kari Lähdekorpi.