Familjens lycka – vann 320 000 kr

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:

Det blev en duell – i 1 559 meter.

Men då storfavoriten Nostromo galopperade var familjehästen Dreams Take Time ensam på plan.

Efter segern jublade tränarfrun Susanne Oscarsson.

– Det är inte sant, jag är helt färdig.

Susanne Oscarsson.
Foto: ALN
Susanne Oscarsson.

Under lördagen kördes den första upplagan av tvååringsloppet Svampen. Som favorit i klassen för hingstarna och valackerna startade den finske snackhästen Nostromo som kom till start med fem raka segrar. Inför loppet trodde tränaren och kusken Tuomas Korvenoja på jättechans men efter en tveksam värmning började spelarna tvivla.

I loppet fick Nostromo gå utvändigt om ledande Dreams Take Time och loppet blev sevärt då hästarna krigade sida vida sida i ett högt tempo. In på upploppet var övriga ekipage avhängda och det blev en kamp mellan två superlöften.

Med 100 meter kvar till mål tappade Nostromo travet rejält och med 50 meter kvar till mål kom en förödande galopp. Dreams Take Times var då överlägsen och vann 323 000 kronor tillsammans med Örjan Kihlström.

”Helt färdig”

Hästen tränas och ägs av familjen Oscarsson i Eskilstuna och efter segern jublade Susanne Oscarsson, fru till Jim Oscarsson, högt.

– Vilket jävulskt lopp han gör! Det är inte sant. Jag är helt färdig, tjohooo.

– Jag har väntat på att få vinna något stort lopp. Hoppas vi blir inbjudna till Göteborg (hästgalan), det är min stora dröm. Jag älskar galor, sa Susanne Oscarsson.

Även kusken Örjan Kihlström var nöjd – men lite mer sansad.

– Det är jätteroligt och hästen var fantastiskt bra, det blev ett spännande lopp.

Stoet skrällvann

Stonas upplaga av Svampen avgjordes innan V75 och där blev det en skrällseger. Per Engblom-tränade Dairy Queen serverades ett perfekt lopp av Björn Goop och vann lätt före favoriten Pin Kronos som var tapper från utvändigt ledaren. Även Dairy Queen vann 323 000 kronor.

Publicerad: