Wangle: ”Det här är Nurmos nya stjärna...”

TRAV

Globalsatisfaction – herregud.

Vilket galet intryck i hans nya V75-kross.

Det här är Timo Nurmos nya stjärna i stallet.

Jackpottpengarna brann inne.

Favoriterna var för starka på nytt och vi spelare får ladda om efter i rent spelmässig hemsk omgång där 7 rätt bara gav skrattretande 2 000 spänn, typ.

Men vilka prestationer vi fick se rent sportsligt och det tar vi med oss.

Först Månprinsen A.M. – sedan On Track Piraten.

Men värst av de alla: Globalsatisfaction. Wow!

I övrigt:

Det var en relativt låg omsättning, 113 miljoner, trots superpotten. Tog alla V75-omgångar i påsk ut sin rätt?

Zenit Brick och Björn Goop förlorade ihop för första gången på länge.

Jackpott nästa lördag på Solvalla. 27 miljoner kronor extra i potten igen.

Globalsatisfaction: Gåshud, hästen vinner alltså okörd på snabba segertiden 1.11,6 från dödens. Timo Nurmos slängde på ett helstängt huvudlag och snacka om att hästen var kusligt bra. Med två lopp i kroppen var det snudd på toppform och man undrar ju hur bra den här hästen egentligen kan bli. Det märks på Nurmos att han älskar hästen och utan att överdriva så är detta stallets nya stjärna likt Zenit Brick. Superlopp!

Månprinsen A.M.: Det finns bara en kallblodskung och han heter Månprinsen. Wow, vilken uppvisning på Romme. Många garderade, men Gunnar Melander vann med 50 meter helt åkandes. Det var häftigt att se och ett lopp man sent glömmer. Efteråt meddelade tränaren att hästen siktas mot Elitkampen sista helgen i maj. Då kommer jag vara där och njuta!

On Track Piraten: Återigen en riktig hedershäst som aldrig ger sig. Trots lite knackigt trav då och då så visar Piraten vilken fantastisk häst han här. Att kunna växla tempo och slå klorna i Zenit Brick på nytt var mäkta imponerande och vad ska man säga om Hans R Strömberg som styrde till seger!? Läckert.

Handsome Brad: Sköljde fältet i sista svängen och var bara bäst. Hästen gick barfota runt om denna gången och var som en ny häst. Detta är en kanon i grunden och verkar tagit vinterträningen på bästa sätt. Mycket spännande sommar väntar, jag tror han kommer springa låga tider...

Ile Saint Louis: En häst jag aldrig tagit till mig men verkligen höjt sig med barfotabalans. Men att hästen skulle vinna från dödspositionen och kontra tillbaka när hästen var slagen i sista sväng trodde jag aldrig. För mig var det på förhand ett omöjligt scenario, men hästen visade riktig vinnarskalle. Härlig insats.

Well Done La Marc: Inte så mycket att säga om, men att hästen blev så klar favorit var fel och hästen sågs aldrig med chans någon gång i loppet. Hästen hamnade i sjätte inner och sedan satt Goop mest och åkte med. Nja, det var säkert inget fel på hästen, men fel favorit.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75