Trav

”Två har riktigt bra chans”

Av: 

Minimedia

Michael Carlsson

TRAV

Åke Svanstedt om sina V75-chanser

Åke Svanstedt har rivstartat det nya året.

Stallets hästar har redan sprungit in 1,8 miljoner och har höga 21 i segerprocent.

Inför V75-tävlingarna på Jägersro har han det väl förspänt.

– Två av hästarna har riktigt bra chans, säger Svanstedt till Trav365.

Axevallatränaren brukar ligga lågt under vintern

Men januari månad har varit ovanligt bra.

Efter några semesterveckor i Florida har Svanstedt vunnit lopp i stort sett varje dag han har tävlat.

Stallets hästar är i kanonform och har redan tagit 24 segrar på fyra veckor.

– De som tävlar är riktigt bra men de flesta hästarna vintertränar just nu. Om någon månad börjar vi att starta treåringarna och det finns många som ser lovande ut. Merparten av de bästa hästarna kommer inte ut förrän i mars, april, säger Åke Svanstedt.

Fina i veckans jobb

Trots att det tunga artilleriet finns kvar i stallet har han åtta hästar till start på V75. Fler av dem är hårt betrodda och två är klara streckfavoriter.

– Alla V75-hästar har tränat på rakbanan under veckan och känts bra. Jag har inget att anmärka på någon och alla kommer att tävla med optimal balans, säger han.

–Jag tycker att två av hästarna har riktigt bra chans att vinna. Det är Going Southwind (V75-2) och Cleo Nalan (V75-5) som båda dessutom har bra lägen. För Cleo Nalans del blev det perfekt med ett springspår och därifrån borde hon gå felfritt. Hon var bättre än jag trodde senast och normalt sett är hon ännu vassare nu. Det är en ruskigt bra häst för klassen.

– Going Southwind (V75-2) kan öppna bra och jag tänker prova för ledningen. Han har varit fin i två starter efter vila och kommer att vara ännu bättre nu.

Vilka av dina övriga V75-hästar bör spelarna passa?

– Jag tycker att Hepburn Broline (V75-5) kan vara en rysare. Hon avslutade riktigt bra senast bakom Cleo Nalan. Hästen är kraftigt på väg uppåt och var jättefin i sista jobbet.

– Babakova Bob i samma lopp trodde jag mycket på senast men då slog hon ihop och galopperade. Hästen har tränat förbättrat och är nog inte helt borta.

– Redford Tuna (V75-6) måste också räknas med lite chans. Han fick göra en del grovjobb senast och fullföljde bra som trea bakom Marshland. Hästen var förbättrad mot starten innan och duger bra i sin klass. Han har ett fint läge bakom bilen och det ser ut som ett öppet lopp. Borde vara en av de som räknas, säger Åke Svanstedt till Trav365.

Trav | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!