Mejla

Michael Carlsson

”Går ner rejält i klass – då spikar vi direkt”

Carlsson: Lima Mermaid får fullt förtroende i jackpottomgången

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Lima Mermaid spikas på GS75.

Jackpott på Grand Slam 75 i eftermiddag.

I en mycket öppen och spelvänlig omgång litar jag på Oskar J Anderssons formstarka häst.

Nyblivne V75-vinnaren Lima Mermaid blåser runt allt och spikas i stoloppet.


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


Örebrotravet är värd för dagens miljonspel på Grand Slam 75 som är kryddad med en jackpott. Det bjuds på en minst sagt öppen och lågklassig omgång där det säkerligen lär komma en och annan smällkaramell som får utdelningen att skjuta i höjden.

Den enda spiken på systemet är Lima Mermaid som avslutade fjolåret på bästa sätt. Hon vann då ett V75-lopp på Romme efter en perfekt resa med krafter kvar. Hon har tagit två segrar och ett andrapris på de tre senaste starterna. Hästen tränas av färske proffstränaren Ruth Andersson och körs av brodern Oskar J Andersson.

I ett annat öppet stolopp tar jag ställning och spikar Lima Mermaid som nu går ner rejält i klass och möter betydligt enklare konkurrenter. Jag litar på att Oskar med säker hand lotsar runt hästen och hoppas på att hon spurtar ner alla till slut.

Den som kommer till ledningen av den startsnabba duon Icanhearyou och Aha kan vara vinnaren i GS75-inledningen. Favoriten Aha vann enkelt från spets näst senast över kort distans. Senast orkade han inte över full väg och var slagen 100 kvar, men var ändå inte så långt efter i mål.

Icanhearyou mötte bra hästar på Solvalla senast och har varit bra i starterna innan dess och är snabb ut. Jag låser på dessa två.

I den tredje avdelningen är Piece of Cake D.E. favorit efter segern senast. Hon tog då sin första triumf efter att ha avslutat 1.13,5 sista 800 metrarna och hann fram till en knapp seger. Kan såklart vinna igen, men har ett knepigt läge med spår sju bakom bilen.

Camana jagar första segern i karriären och har ett bra smygläge och får nu Kim Eriksson i sulkyn vilket känns intressant.

Jag vill även vurma lite för Global Temptation som förvisso inte har uträttat några stordåd ännu, men hon har ett lopp i kroppen och hängde med skapligt senast på Solvalla mot bättre hästar än hon möter nu.

Hedbergs bästa chans

Jag pratade med Pär Hedberg i veckan, som har bra form på stallet och som avslutade fjolåret med en V75-dubbel på hemmaplan på nyårsafton. Han har två hästar med inom Grand Slam 75 och tyckte att Fredric Palema var bästa chansen i den fjärde avdelningen. Hästen har blott gjort tre starter och efter ett uppehåll har han tagit två
raka tredjeplatser. Det är en stor och rejäl häst som kan öppna bra och skulle han hitta till ledningen säljer han sig dyrt, berättade Pär. 

Senast fick hästen ett tufft lopp utvändigt om ledaren och var stort slagen som trea.

Det är nog bra chans att första segern kommer nu då motståndet är tämligen skalt.

Fredric Palema kan vara ett spikförslag, men jag väljer att dubbla systemet med  G.R.J.’s Wolverine som visade bra fart vid segern i höstas. Skulle hästen sköta sig finns fart för att runda samtliga.

Intressant debut i ny regi

Hurricane Boshoeve gör en intressant debut i ny regi Ulf Stenströmer och är favorit i GS75-5. Hästen avslutade fjolåret genom att bli tvåa i V75 i Århus ifrån rygg på ledaren. Han rapporteras träna bra och lär bli att räkna med direkt, även om spåret inte är det bästa.

Jag garderar med två hästar, dels Hercules Boko, som var tvåa i V75 i Momarken näst senast och som har läget här, samt Sokattens Chiron som fick en tuff resa på Solvalla senast men som är obesegrad i Örebro.

Viking’s Topline har tagit tre segrar på de fem senaste starterna och vunnit varannan gång. Han var duktig senast när han vann från bakspår och svarade ärligt den sista biten när han blev utmanad. Nu är hästen favorit i den sjätte avdelningen men står med 20 meters tillägg och garderas.

Det främsta hotet kan finnas på start i Sato som kan bli en svår nöt att knäcka om denne kommer till ledningen. Har visserligen varit struken efter senaste starten, men är bra i ordning igen och vann tre lopp i fjol.

Sedan plockar jag även med Djorkaeff Sisu som tränar starkt efter ett uppehåll och har varit ute i tuffare sammanhang tidigare. Jag betalar även för Jack Bowler som satt fast med gott om krafter kvar senast.

Måste räknas tidigt

I Grand Slam 75-avslutningen är det framförallt tre hästar som höjer sig över mängden. Favorit är Bålsta Palema men han har inte visat någon toppform på slutet och även tränaren Pär Hedberg tycker att han är svårbedömd, även om hästen känns stark och fin i träningen.

Bålsta Palema är en av få hästar som har besegrat självaste Readly Express vilket skedde som treåring innan kriteriekvalen, men det kan han inte leva på längre.

Dream Lane har gjort det riktigt bra hos Eric Martinsson och efter två raka segrar provades lyckan i Paris på Vincennes men där blev hästen tidigt trött efter att ha släppt ledningen och liftat med invändigt. Eric
säger att hon var nedsatt av den långa resan men verkar pigg och fin igen och måste räknas tidigt nu i sin ordinarie omgivning.

En som borde få vinna snart är Rafiki Fri som är härdad i tuffa gäng och som senast avslutade 1.10,5 sista 800 metrarna till andraplatsen.

Jag plockar även med Seek and Destroy som vann V75 i Momarken näst senast och är katapultsnabb från start.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 5–3 (4–6)

GS75-2: 14 Lima Mermaid (11–6)

GS75-3: 7–9–4–3–2 (1–12)

GS75-4: 5–9 (8–1)

GS75-5: 7–1–10 (8–3)

GS75-6: 12–6–11–13 (9–1)

GS75-7: 7–6–5–8 (9–1)

960 rader/960 kronor

GS75 från Örebro sänds i TV12 klockan 15.30.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experters andelssystem på V86 och V75. Gå med i laget här och kolla alla system. [Extern länk]


avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Örebro

Spel