”Räknas alltid med chans om han får rätt löpning”

Reijo Liljendahl i stor intervju inför jackpottomgången på V86

HEBY. V86 kryddas av en jackpott – tio miljoner kronor ligger i potten för åtta rätt till en ensam vinnare.

Reijo Liljendahl har ett stall i form och en segerprocent på 25 i år. Han startar tre hästar på hemmabanan Solvalla och bästa chansen kanske kommer i V86-2.

– Stormysky räknas alltid med lite chans om han får rätt löpning.

Vi befinner oss på Julmyra Gård hos Reijo Liljendahl. Det ringer i ett och Solvallatränaren får gång på gång berätta att hans stora stjärna Formula One tvingas sluta på grund av en skada i höger framben.

– Det har blivit mycket telefon i dag, men det ingår i jobbet. Att det inte ringer hade varit värre.

Reijo Liljendahl är precis tillbaka efter lunch och när vi ändå är på plats för att prata om Formula One passar vi även på att prata om onsdagens V86-hästar. Reijo Liljendahl selar ut tre hästar på hemmabanan och V86-omgången kryddas av en jackpott och en ensam vinnare kan få tio miljoner kronor.

Kommer från V75-seger

Först ut är 9 Stormysky (V86-2) som kommer från en bekväm spetsseger på V75 på Momarken.

– Hästen gick bra, men hade lite annat läge den gången och det lär väl inte bli ledningen härifrån. Men jag tycker att hästen har varit helt okej i träningen utan att vi kört något hårt med honom. Han kommer nog att tävla med skor runt om den här gången för att spara fötterna lite grann, till större uppgifter. Han räknas alltid med lite chans om han får rätt löpning. Han är stark till slut om det skulle gälla, säger Reijo Liljendahl.

– 9 Deal Or No Deal (V86-4) gör alltid sitt och gick bra för Thomas Dalborg senast och har varit ungefär likadan i träningen efteråt. Det är lite smygläge. Det krävs naturligtvis tempo för hennes del för att hon ska komma till sin rätt, men helt borta är hon kanske inte.

Vi ska titta på fötterna på eftermiddagen och se om det går att köra barfota runt om, jag tycker att hon är lite vassare barfota runt om.

Nöjd med spår 8

Sist ut av Reijo Liljendahls trio är 8 Pirro Bi (V86-8) som galopperat i två starter i rad på slutet. Senast var han ändå tvåa och gav ett riktigt formbesked.

– Han tappade någon position med galoppen senast över 1 600 meter, han slog ihop och hoppade även gången före. Han gick bra efter galopperna. Jag tycker kanske att han har ett för honom gynnsamt utgångsläge den här gången och att han inte ska stressa upp sig där ute från åttonde-spåret. Det är inte ofta man är nöjd med åttonde men det finns större chans att han går felfritt därifrån. Barfota fram, tror jag att det blir.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!