Lillebrorsan borde klättra i klasserna

Visste ni att Sanity har en okänd, bra bror? Han har levt i skuggan länge men nu får det räcka.

I morgon tänds alla ljusen. Kandelaber är mitt bästa V75-drag.

Är det Jägersro igen? Kör de V75 varannan vecka numera? Det här börjar bli för mycket.  Kan inte V75 alltid gå på Solvalla, travsportens Killing Fields, banan där pulsen är hög och där kuskarna slåss utan handskar och retar den som har hjälm.

Jag bara skojar. Sitt ner Kolgjini, du behöver inte ringa och skälla. Jag gillar Jägers och vi kan låna ut V75 till er ibland. Du ska till och med få bjuda på en klar vinnare – vi tar den direkt.

Har svårt för namnen

V75-1: Här har Kolgjini hittat en bra uppgift åt hårde ... jag måste kolla vad han heter ... Olympic Kronos. Har ni också problem med namnen? Olympic Kronos var grym i Frankrike i vintras, vann två lopp men fick stryk på V75 senast. Då råkade Lutfi ut för en kusk med för långa tömmar som inte kunde kontrollera hästen i dödens (patetiskt) och repan fram blev dyrbar. Dessutom gick han med skor, nu blir det barfota och dessutom är det hemmaplan.

Får packet stryk eller får packet stryk?

V75-2: Har ni sett Sanitys lillebrorsa? Inte? Kandelaber är ju jättebra. Han har gjort två  starter för Björn Lindblom och min bedömning är att han kommer klättra i klasserna. Näst senast galopperade han i starten men visade hög fart som tvåa i mål trots att kusken knappt körde. Senast mosade han dem från dödens. Sentosa och Angela Am är också bra men den här är bättre. Gissar jag i alla fall. Trav är i mångt och mycket en gissningslek.

V75-3: Fint försök till Olympia­travet där jag inser att Noras ­Bean har bra chans. Men i guld har man sån koll att det känns givet att problematisera.

Roliga rysaren är Lord Capar. Han går troligen barfota runt om och då jäklar. Jag minns fortfarande hur han stormade förbi på Solvalla för tre starter sen – i strumplästen.

V75-4: Ett lågklassigt fyraåringslopp för ston och jag kämpar emot impulsen att försöka hitta ett drag. Jag brukar ofta ägna mig åt såna dumheter och nio gånger av tio blir det min biljett ut ur spelet. Så jag blir präktige, snusförnuftige Micke och helgarderar. Det är så här man ska spela. Sen får alla andra låtsas att det har en klar.

Sjätte starten på en månad

V75-5: Britt Palema är enda hästen det går att tro på här, väl? Hon har varit bra hela tiden. Jag får ändå en krypande känsla av skräll och jag är också säker på att statistiken backar upp mig. Att strecka alla 15 är oerhört dyrt och jag skulle kunna plocka bort ­Regina One som gör sjätte starten på en dryg månad. Snacka om att krama ur allt ur tuben.

V75-6: Asterix Hornline har varit stark i två raka vinster. Att han fått trolldryck tvivlar jag på men den sista biten är hans bästa gren. Peter Untersteiner, Sveriges just nu största travtränare, tror på honom och kommer knappast att vänta med attacken. Jag dubblar ändå med Com Z. som var vass i ny regi senast och som kan leda hela vägen. 

V75-7: Twin’s Fairytail debuterade för Lars I Nilsson senast och var ruskigt fin. Varför skulle han förlora här? Exakt, det går ju inte. Om­gångens bästa spik.

Helgens tips

1. 10 Kandelaber (Jägersro, V75-2)

Ser ut att vara jättebra. Jag chansar och spikar.

2. 4 Lord Capar (Jägersro, V75-2)

Nioåring som tänt till. Barfota runt om. Rysare.

3. 2 Com Z. (Jägersro, V75-6)

Startkanon med spetsläge. Kan råka hålla undan

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!