Bröderna Sedins nya chocksuccé

Vinner med minsta marginal 6 Ed You och Björn Goop gladde NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedin på V75 i dag. Segern var värd 150 000 kronor och nu är hästen klar för miljonloppet Olympiatravet.
Vinner med minsta marginal 6 Ed You och Björn Goop gladde NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedin på V75 i dag. Segern var värd 150 000 kronor och nu är hästen klar för miljonloppet Olympiatravet.

NHL-stjärnorna Henrik och Daniel Sedin har en häst klar för miljonloppet Olympiatravet.

Deras Ed You spurtade vilt till seger i sista uttagningsloppet på Romme.

– Jag är väldigt överraskad att han var så bra, säger segerkusken Björn Goop som fick chansen att köra.

Travveckan började tråkigt för Henrik och Daniel Sedin då deras bästa häst Nahar blev struken från sista uttagningsloppet till Olympiatravet.

Men de hade en chans till, om än liten, då deras andra häst Ed You också startade i loppet.

Spelarkollektivet trodde inte på hästen – men Björn Goop fick en väldig snurr på Ed You i sista svängen och spurtade vilt ikapp favoriten Digital Ink över upploppet.

”Löste sig bra”

På mållinjen var de båda jämsides och man kunde inte med blotta ögat avgöra vem som var först i mål.

Efter någon minut kom beskedet: Ed You vann till 15 gånger pengarna – och är nu klar för Olympiatravet som körs nästa lördag på Åbytravet.

– Jag är väldigt överraskad att han var så bra. Det löste sig bra! Jag fick inte riktigt tag på Örjans häst i början av upploppet, men sista 40 metrarna tog jag mycket på honom, säger segerkusken Björn Goop som fick chansen att köra Ed You för första gången.

– Vi måste prova att starta i Olympiatravet, det var ju årsdebut i dag. Täta starter ser jag inte alls som något minus. Jag har varit optimistisk på han, säger tränaren Robert Bergh som fick se dagens lopp från sidan och berättade:

– Jag kör själv i finalen!

Segern för Ed You var värd 150 000 kronor. Tvåa i loppet blev favoriten Digital Ink och trea blev On Track Piraten.

Segertiden över 2140 meter: 1.11,9.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!