Ny svensk succé – Noras Bean vann

Foto: Anders Lindqvist
Noras Bean hyllas på Vincennes efter segern i Prix de France

avCarl Wangle

TRAV

Sverige dominerar travvärlden.

I dag kom nästa stora triumf – Noras Bean vann Prix de France.

Segern var värd 1,6 miljoner kronor.

– Det är en dröm, säger tränaren Ulf Stenströmer.

Efter den sensationella vinsten för Maharajah i världens tuffaste lopp, Prix d´Amerique har Sverige slagit till igen.

Ulf Stenströmers stjärnhäst, Noras Bean, slog den franska eliten i storloppet Prix de France, på Vincennes utanför Paris.

– Det känns helt underbart, det är en dröm. Prix de France är ett av de finaste loppen i världen att få vinna, säger Ulf Stenströmer.

Vann 1,6 miljoner

Den stora förhandsfavoriten Ready Cash galopperade bort sina vinstchanser i starten och det såg länge mörkt ut för Noras Bean att vinna. I stora delar av loppet återfanns Noras Bean som fjärde häst på innerspår i ett instängt läge.

Men in på upploppet uppenbarade sig en öppning för hästen och kusken, Björn Goop, stod för en skicklig manöver och hittade en lucka. Noras Bean fick fritt fram att accelerera.

Målfotogranskning

Slutstriden i loppet blev stenhård och flera hästar var jämsides över mållinjen.

Men efter målfotogranskning kom beskedet att Ulf Stenströmers stjärna vann Prix de France till höga oddset 23 gånger pengarna.

– Vad ska jag säga, det är bara en så stor lycka. Hästen har vunnit ett av världens tuffaste travlopp. Jag vågade inte tro på seger mot världseliten men det gick ju. Och vilket lopp han gjorde. Noras Bean har aldrig varit så här fräsch och fin som nu. Det här är det största som jag upplevt som travtränare, säger Ulf Stenströmer.

Segern innebar en prischeck på 1,6 miljoner kronor.