Mejla

Carl Wangle

Wangle: ”Reste sig på nio – knockade alla”

On Track Piraten hade en tuff höst och segrarna uteblev.

Många experter hävdade att hans storhetstid var över.

Då reste han sig på nio, kom till Rommetravet och gick på knock-out.

Det sa bara pang.

Sedan hade On Track Piraten ”slagit ner” alla motståndare.

Som hästen såg ut i loppet för sin tränare, Hans R Strömberg.

Det var minst sagt en frän insats och On Track Piraten visade att han blir att räkna med även denna vinter.

Kanske Hans R Strömberg ska fortsätta att köra också?

Förhandsfavoriten Anna Mix, som senast mötte Propulsion och Bold Eagle, var som väntat chanslös då hon tvingades gå med skor och brodd.

Att hon var storfavorit på V75 var ett tjänstefel av spelarkåren.

I övrigt:

Nicklas Westerholm hade en superdag på sin hemmabana. Robert Bergh-sonen är landets i särklass hetaste talang just nu och tog en förkrossande dubbelseger. Överlägsen! Det här var hans stora genombrott för den breda V75-publiken.

Här är Sportbladets Plusbetyg från omgången

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

On Track Piraten: Svenske hedershästen och en riktig publikfavorit showade rejält på V75 när han svepte motståndet på bara några få steg. Han stod för ett av sina bästa lopp på mycket länge och även om han fick loppet kört i halsen så såg han betydligt bättre ut nu än på mycket länge. On Track Piraten är en hedershäst och det är inte annat än att buga och bocka, Hans R Strömberg och kretsen kring hästen. Vilken revansch.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Southwind Feji: Herregud, vilken häst. 14 segrar nu på 16 försök och hästen bara fortsätter att imponera. Nu fick hon ett stentufft lopp i dödens, men det såg inte ut att beröra henne nämnvärt. Micke J Anderssons segerintervju efteråt är bara den fem plus och det märks på honom hur mycket han gillar den här segermaskinen. Insatsen var ENORM.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

It´s Showtime Zaz: Urläckre fuxen, som också är ett nyförvärv hos Nicklas Westerholm, gjorde ett av sina bästa lopp i karriären. Hästen, som tidigare tränades av Timo Nurmos, verkar ha växt en klass till i nya regin. Trots dödens sista varvet var fuxen bara bäst. Tack för nya showen, Nicklas.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Nakoda Goj: Som hästen har förvandlats i sin nya regi. Tre raka segrar och hästen har aldrig varit bättre. Han verkar trivas ypperligt hos svenske talangen, Nicklas Westerholm, som gjort ett kanonjobb med hästen. Svansen i vädret hela loppet och överlägsen seger.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Divine: Vilken ny favorit jag fått. Hästen, som inte ser mycket ut för världen, är en flygmaskin som trots en dålig start lyckades spurta till seger. Hästen är i sitt livs form och gör allt rätt och viker inte ner sig förens hon är först i mål. Härlig prestation – igen.

Anna Mix: Hon bytte ut ett vårvarmt Paris mot ett iskallt Dalarna och i stort sett isbana. Långa brodd och skor i hovarna. Det blev omöjligt uppdrag även för superstoet. Hon var aldrig med chans och agerade trögt hela loppet. Det var en iskall favorit... Men, hade jag varit Anna Mix hade jag inte heller velat prestera när man ena gången startar i ett varmt Paris för att sedan flygas till Sverige och starta på Romme...

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN