Trav

Pasi Aikio: ”Vi närmar oss sakta toppform”

Who’s Who lekte hem deltävlingen till Paralympiatravet: ”Finns en pollett kvar”

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Who’s Who vann mycket enkelt V75–7 från Bergsåker.

För besväret fick Pasi Aikios stjärna en biljett till finalen av Paralympiatravet.

– Jag känner pirr och ren glädje, sa han i V75 Direkt direkt efter loppet.

I den avslutande avdelningen på V75–spelet var det dags för några av Sveriges absolut främsta hästar att mötas i gulddivisonen.

Loppet var den andra deltävlingen för de hästar som jagar en plats i årets final av Paralympiatravet, som går av stapeln på Åbytravet den 8 maj.

På förhand var det tre hästar som var betydligt mer spelade än de övriga i fältet (Who’s Who, Disco Volante och Very Kronos).

Stefan ”Tarzan” Melanders startkatapult, Disco Volante, kastades planenligt (av Ulf Ohlsson) till ledning från sitt fjärdespår bakom bilen.

”Disco” ledde in på upploppet men hade inte sin bästa dag och slutade en bit efter de främsta.

I stället var det förhandsfavoriten Who’s Who som på ett mycket behagligt sätt vann loppet.

Örjan Kihlström serverade i vanlig ordning sin häst i ett perfekt läge (andra par utvändigt) bakom en årsdebuterande Very Kronos – och hade inga problem att kontrollera fältet därifrån.

Direkt efter målgång var experterna mycket imponerade i TV4-studion.

– Det är helt omöjligt att veta hur mycket som finns kvar i hästen, men vi vet att det finns en pollett kvar, sa Jennifer Tillman.

Tränaren: ”Ren glädje att se”

Tränaren Pasi Aikio var samlad efteråt men det syntes tydligt hur nöjd han var efter att ha sett sin forne derbyvinnare (2018) jogga runt ovalen på segertiden 1.11,9 (2 140 meter med autostart).

– Det såg ut som att Örjan hade mycket kvar i honom och det är ren glädje att se - efter all vinterträning som är gjord, det är skönt att se att det gett utdelning. Formen är runt 90 procent men vi närmar oss sakta toppform. Jag känner pirr och ren glädje, sa han i den efterföljande segerintervjun i TV12.

Tvåa slutade en mycket tapper Very Kronos (som även han med allra största säkerhet får en inbjudan till Paralympiatravet) med kusken Erik Adielsson och trea blev Mindyourvalue W.F. med Robert Bergh i vagnen.

Segern var värd 150 000 kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Rätta dina rader – så här gick det på V75

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

V75

Hästar