Tränaren: ”Har skett ett jättemisstag…”

Stjärnstoet Activated skulle ta chansen att kvala till Prix d’Amérique - men tränaren missade anmäla

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Succétränaren Fredrik Wallin glömde anmäla sin häst: ”Skett ett jättemisstag”

Activated skulle ha startat i Criterium Continental på Paris-banan Vincennes på söndag och ha chansen att kvala in till Prix d’Amérique.

Men succétränaren Fredrik Wallin glömde att definitivanmäla sin häst under torsdagen.

– Det har skett ett jättemisstag, säger han.

I slutet av november i år berättade Fredrik Wallin om sina Frankrike-planer med superstoet Activated, som sprungit in 4,7 miljoner kronor under 2019.

Storloppet Criterium Continental var målet, där förstapriset uppgår till 90 000 euro och förutom de fina pengarna väntar en biljett till storloppet Prix d’Amérique för vinnaren.

– Det är ytterligare ett steg för henne när hon nu ska härdas mot dessa hästar men jag vet vilken sylvass spurt hon har. Med rätt ryggar kan hon absolut komma in i matchen. Jag tror på henne även om jag har respekt för de andra i loppet, sa Wallin då.

”Finns inget att göra”

Activated var också anmäld till loppet på söndag. Men när definitivanmälan gick ut under torsdagen var hon inte med i loppet.

– Det har det skett ett jättemisstag. På anmälningsdagen står det klart och tydligt att anmälan går ut 20 december klockan 09.30, säger Fredrik Wallin till facktidningen Sulkysport.

Det datumet och den tiden gäller ”vanliga” lopp på Vincennes på söndag, men för Grupp 1-lopp, som Criterium Continental är, så var anmälan under torsdagen.

– Så tyvärr kommer vi inte med i loppet och det finns inget att göra, summerar Wallin till tidningen.

Publicerad: